Dünyaca ünlü planlama şirketi Çorum'a geliyor

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, eski çimento fabrikası arazisi ile yeni gelişmeyi duyurdu.

24 Şubat 2023 Cuma 19:04
Dünyaca ünlü planlama şirketi Çorum'a geliyor

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, yeni belediye hizmet binasında yerel ve yaygın basının temsilcileri ile buluşarak, kentsel dönüşüm planlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

ESKİ ÇİMENTO FABRİKASI ARAZİ

Eski Çimento Fabrikası arazisinin  analizi için dünyaca ünlü Almanya merkezli Albert Speer isimli şehir planlama şirketini Çorum’a davet ettiklerini belirten Aşgın, “Buranın tapusu 2020 yılında Çorum Belediyesi’ne geçti. 1 milyon 384 bin metrekarelik devasa bir alan. Biz o alanda kırı kırk yararak 3 yıldır  ilgili çalışma yapıyoruz. Orada yeni bir şehir kurduğumuz için depremden sonra o bölgenin analizi için dünyaca ünlü Almanya merkezli Albert Speer adlı bir şehir planlama ofisi ile görüşme yapmaya başladık. Berlin'i planlayan bu firmayı Çorum’a davet ettik. Projeyi ilan etmeden önce son kez bir de bu firmayla görüşmek istedik. Bir-iki gün içinde Çorum’a gelecekler ve bölgede inceleme yapacağız ve ona göre o bölgeye yapacağımız projeyi açıklayacağız.”dedi.

MİMAR SİNAN MAHALLESİ DÖNÜŞÜM

Mimar Sinan Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümle çağrıda bulunan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, mahalle sakinlerinin biran önce müteahhit firmalarla anlaşması gerektiğini ifade ederek, “Burada vatandaşlarımız cebinden bir kuruş çıkmadan 40-50 yıllık binanın sıfırlanmasını istiyor. Evinin dönüşmesi isteyen vatandaşlarımız ya metrekaresinden fedakarlık yapacak yada müteahhit firmaya fark ödeyecek. Vatandaşlarımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz”diye konuştu.

KALE MAHALLESİ DÖNÜŞÜM

Kale Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesinin son durumu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, binaların yıkımına birkaç ay içinde başlanacağını söyledi.

Kentsel Dönüşüm’e giren hak sahiplerine çağrıda bulunan Aşgın, projenin başlaması için sözleşmelerini imzalamalarını beklediklerini ifade etti. Aşgın, “Kale ve etrafındaki evlerin dönüşümü çok önemli. Allah muhafaza bir deprem olsa muhtemelen ilk yıkılacak yerlerden biri. 6 aydır orada süreci devam ettiriyoruz. Riskli alan olarak ilan edildikten sonra hak sahipleriyle görüşmeler başladı. Hak sahipleriyle bazı anlaşmazlıklar oldu ama biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşme yaptık ve hak sahiplerine verilen rakamlar artırıldı. Biz hak sahiplerinden artık bir an önce sözleşmelerini imzalamalarını atmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 25.02.2023 00:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğruya doğru.. 2023-02-25 00:24:33

Fen lisesi bölgesini hangi hainler imara açtı?
Çorum lütfen bunu konuşun.

Misafir Avatar
Ahmet 2023-02-25 10:51:22 @Doğruya doğru..

O bölgedeki tarlalara kimindi onu araştırın ve o dönemde hangi partinin il başkanı kimim akrabasıydı öğrenirseniz problemi çözmüş olursunuz şu anda sıralama yapsak Çorumun en varlıklı ailelerinden birini bulabilirsiniz

Beğenmedim! (1)
Avatar
Ahmet 2023-02-25 12:08:09

Bir ara da uçan kaçan trafik uzmanları gelip kavşakları yapmıştı. Sonra 10 dakikada gittiğim yol 15 dakikaya çıktı. Yazık olacak yine belediyenin yani bizim paralarımıza...

Avatar
Vatandaş 2023-02-24 20:36:52

Belediye bir birim kursa. kentsel dönüşüm birimi.
kafasına takılanları, kendi çabası ile binaları dönüşüm yapar ise imkanlar neler bir açıklama yapılmalı

Avatar
Çorum lu 2023-02-25 00:15:57

Önümüzdeki 50 sene içinde Çorumu dönüştürürler acelekeri yok dört senedir bi avuç kale mahallesini dönüştüremediler mimarsinanı nasıl dönüştürecekler

Avatar
Kenan 2023-02-25 07:51:39

Akşam zenğinsin sabah hicbir şey olmadığını ölümün ne kadar yakın olduğunu enkazı izlerken 1 can çıktığında ne kadar mutlu idik. Türk, kürt, müslüman, hıristiyan, süryani vs yaşarken insena değer vermeli, Her şeyi sıfırlamalı sağlem temel oluşturulmalı. Ne kadar masraf yapımdı yapılacak şu maliyetler düşürülmeli Çonumda sorulorsun 0 ev 3milyon neresi bura İstanbulmu, Ankara mı insaf biraz lütfen Belediye, valilik bu fahiş fiatlar düşmeli lütfen düşmez ise BELEDEYE KONUT ÜRETİMİ YAPMALI.YAPABİLİRMİ EVET ÇOK GÜZEL YAPAR.

Avatar
İsmayıl 2023-02-25 07:57:21

kim bir insanı öldürmüş ise bütün insanlığı öldürmüş, kim bir insanın hayata dönümüne vezime olur ize bütün insanlığı kurtarmış gibidir. Çobanlar sürüsünden sorumludur. Zamanımda imara açılkaması gereken yerler bunun vebali nasıl nasıl çekecek İnsana doğru yalnış iki yolu gösterdik yalnışa gidene pislik yağdırırız der yüce kitabımızda

Avatar
Vira bismillah 2023-02-24 21:06:16

Arabulucu olarak varsa ilgili müteahhit firmalar ile halk adına farklı seçenekleri belirtilmiş sözleşmeleri oluşturun Halk zaten bir yola girecektir bunu da yapın sayın başkan yaptınız madem dua alırsınız bunu da yapın

Avatar
Mustafa 2023-02-24 21:16:40

Sayın başkanım sulak arazilere daha ruhsat verecekmisiniz çorumda zemin için mikrobölgeleme yapılacak mı? Alüvyon zemin üstüne oturan çorumdaki arsalar için uygun kat sayısı düşünüldü mü tekrar gözden geçirildi mi ? Bunu bugün siz yapmazsanız yarın iş işten geçince felaket geldikten sonra yapacaklar.