Dünyanın en dar sokağına ziyaret

Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi tarafından organize edilen etkinlik kapsamında, gençler 'Dünyanın en dar sokağı’ olarak bilinen Ayakkabıcılar Arastası ile buluştu.

30 Kasım 2016 Çarşamba 17:14
Dünyanın en dar sokağına ziyaret

Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi tarafından organize edilen etkinlik kapsamında, gençler ‘Dünyanın en dar sokağı’ olarak bilinen Ayakkabıcılar Arastası ile buluştu.

Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi, Gençlik Liderlerince üye gençlerle birlikte “İş Yeri Ziyaretleri” Projesi çerçevesinde, Dünyanın en dar sokağını ziyaret etme fırsatı buldu.

Bundan tam 58 yıl önce yani 1957 yılında yapılan ve dünyada en dar çarşılardan olması özellikleriyle dikkatleri üzerine çeken tarihi arastaya, Gençlik Merkezi üyesi gençler hayran kaldı.Gençler ziyaretler sırasında arasta esnafından, ayakkabı ustası Kemal Ceyhan’ı da unutmadı. Ceyhan, arastada 36 dükkânın olduğunu ve bunlardan sadece 7 tanesinin kaldığını belirtti. Ayrıca seri fabrikasyon ayakkabı üretimi karşısında, ‘Kullan, at’ anlayışı neticesinde tamirciliğin son bulmaya başladığını, dikiş atılan ayakkabının yeni nesilde yadırgandığını belirten Ceyhan Usta, işi öğrenecek çıraklarında olmadığını belirterek, kendileri içinde ‘sonun başlangıcı’ olduğunu söyledi.

Gençler bu tarih dolu gezi için öncelikle Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tığlı' ya, Gençlik Merkezi çalışanlarına ve Gençlik Liderlerine teşekkür etti.


 

 

Son Güncelleme: 30.11.2016 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.