Duraklara ilan asanlara para cezası

Çorum Belediyesi, otobüs duraklarına reklam ve ilan asanları uyardı.

19 Şubat 2016 Cuma 16:24
Duraklara ilan asanlara para cezası

Çorum Belediyesi, otobüs duraklarına reklam ve ilan asanları uyardı.


Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan yaptığı açıklamada, Çorum Belediyesi tarafından yapılan modern durakların bilinçsizce yapıştırılan ilan ve afişlerle kirletenlere karşı yaptırım uygulayacaklarını söyledi.

Toplu ulaşım araçlarından yararlanan Çorum halkının soğuktan, yağmurdan ve güneşten korunması için şehrin farklı noktalarına yerleştirilen kapalı ve açık otobüs duraklarına son zamanlarda bilinçsiz bir şekilde ilan ve reklam afişleri asıldığını belirten Turhan Candan, ilan ve reklam yapıştıranlar hakkında kabahatler kanununa göre cezai işlem uygulayacağını vurguladı.

Candan, “Son zamanlarda otobüs durakları, trafik işaret levhaları ve trafik ışıklarına kiralık, satılık ev-araba, firma tanıtım ilanları yapıştırılarak kamu malına zarar verildiği ve çevre kirliliğine neden olduğu görülmektedir. Hemşehrilerimizin bu konuda daha bilinçli ve duyarlı olması adına otobüs duraklarına uyarı yapıştıran, yapılan haber ve uyarılara rağmen duraklara ilan ya da benzeri tanıtım materyalleri asmaya devam eden kişi ya da kişilerin tespiti halinde, kabahatler kanununa göre 219 TL'den başlayarak 6732 TL'ye kadar ceza-i işlem uygulayacağız. Hemşehrilerimizin bu durumdan mağdur olmaması ve ceza-i yaptırım görmemeleri için daha duyarlı olmaları gerekmektedir.” dedi.

Son Güncelleme: 19.02.2016 16:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.