Duygu yüklü Çanakkale programı

Çorum Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Hitit Kız Yurdu ile İl Müftülüğü işbirliğinde 18 Mart...

18 Mart 2015 Çarşamba 17:23
 Duygu yüklü Çanakkale programı


Çorum Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Hitit Kız Yurdu ile İl Müftülüğü işbirliğinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’ programı düzenlendi.


KYK Hitit Kız Yurdu toplantı salonunda düzenlenen programa Çorum KYK Kız Yurdu Müdürü Ahmet Emin Naycı, programda görev alan yurt personeli, Çorum İl Müftülüğü bünyesinde hizmet veren Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Görevlileri, KYK Yurdunda kalan çok sayıda bayan öğrenci ve yurt çalışanları katıldı.


Programın açış konuşmasını KYK Hitit Kız Yurdu Yurt Yönetim Memuru Selda Solmaz yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Mehmet Nuri Naycı, ‘Çanakkale Şehitlerine’ şiirini seslendirdi. Sunuculuğunu İl Vaizi İpek Atik’in yaptığı programda, günün anlamına yönelik sinevizyon gösterimi yapıldı.


İl Vaizi Fatmanur Erdem’in Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Vaizi Selime Ergüven yaşanmış olayların anlatıldığı Çanakkale'den Anzaklı Ömer hikayesini anlattı. Bu duygulu anlatımın ardından İl Vaizi Nesibe Çınar Çolak, şiirlerle süslediği konuşmasında dinimizde şehitlik ve gazilik kavramlarını anlattı.


Kur'an Kursu Öğreticisi Semra Yılmaz ve İl Vaizi Fatmanur Erdem’in seslendirdiği ilahiler de programa renk kattı.


Duygulu anların yaşandığı programda Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü ve Din Hizmetleri Uzmanı Meryem Uyanık, program akışından seçtiği soruları konuklara yöneltti. Sorulara doğru cevap veren öğrencilere hediyeler verildi.


Programda İl Vaizi Lütfiye Hacıismailoğlu’nun yaptığı duanın ardından program sona erdi.


Program sonunda katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Programa katılan öğrenciler, teşekkürlerini ifade ederek bu tür programların sık sık gerçekleştirilmesi temennisinde bulundular.



Son Güncelleme: 18.03.2015 17:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165