Ebusuud Hukuk Fakültesi girişimi

Bolu Çorumlular Derneği Kurucu Başkanı Fikret Kısar, İskilip'e Hukukçu Şeyhülislam Ebusuud Hukuk Fakültesi kurulması için girişimde bulunacaklarını açıkladı.

14 Mart 2021 Pazar 01:09
Ebusuud Hukuk Fakültesi girişimi

Bolu Çorumlular Derneği (ÇORDER) Kurucu Başkanı Fikret Kısar, İskilip'e Hukukçu Şeyhülislam Ebusuud Hukuk Fakültesi kurulması için girişimde bulunduklarını, bu konuda girişimde bulunacaklarını açıkladı.

ÇORDER Kurucu Başkanı Fikret Kısar, önceki gün AK Parti İl Başkanı Av Yusuf Ahlatçı'yı parti binasında ziyaret etti. Ahlatcı'nın Fikret Kısar'a hediye ettiği tablo yerini buldu. Kısar, derneğin yeni başkanı Hakkı Dişli’ye Ahlatçı’nın hediyesi tabloyu teslim ederek, dernek binasında dernek amblemi tarihi Saat Kulesi’nin yanına asılmasını istedi.

AHLATCI’DAN BOLU’YA ZİYARET SÖZÜ

ÇORDER Başkanı Hakkkı Dişli, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatçı’nın ilk fırsatta Bolu’ya ziyaret sözünden memnun olduklarını,  Çorum’dan gurbetteki hemşehrilerini ziyaret edecek ilk siyasetçi olacağını ifade etti.

TOSYA YOLU YİNE GÜNDEMDE

ÇORDER Kurucu Başkanı Fikret Kısar, Tosya yolunun İstanbul, Bolu ve Tosya’da yaşayan İskilipliler ve İnanç Turizmi için çok önemli olduğunu vurgulayarak, daha önceden alt yapısını oluşturdukları görüşmelere Nisan ayında yeniden başlanacağını açıkladı.

İSKİLİP’E EBUSSUD HUKUK FAKÜLTESİ TALEBİ

Bolu Çorumlular Derneği Kurucu Başkanı Fikret Kısar, Çorum’daki toplantıda gündeme getirdikleri Hukukçu Şeyhülislam Ebusuud Hukuk Fakültesi’nin İskilip’e yakışacağını, bu konuda YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile görüşmek üzere İskilip’in dostlarından destek aldıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ebusuud Efendi’ye hayranlığını Çorum mitinglerinde ve muhtelif televizyon konuşmalarında bilhassa karınca fetvası ile vurguladığını belirterek, şöyle dedi: “Sultan Süleyman’ın Kanuni olmasındaki en büyük etken Hukukçu Şeyhülislam Ebusuud İskilib-î'dir. Bu bakımdan Hukuk Fakültesi talebimizde elimiz güçlüdür.

YÖK’ten onay alınması halinde İskilip Ebusuud Hukuk Fakültesi inşaatının yapımı için Bolu ÇORDER İstanbul ve Ankara Derneklerimiz ve iş adamlarımızla elimizi taşın altına koyacağız. İskilip, yetiştirdiği alimler ve zengin kültürü ile marka şehir. Hizmetleri gurbetteki İskilip sevdalısı hemşehrilerimiz ve İskilip’in dostları ile başaracağız.”

Öte yandan Bolu’da çoğunluğunu İskiliplilerin oluşturduğu 15 bin civarında Çorumlu yaşıyor.

Kaynak: İskilip’in Sesi

Son Güncelleme: 14.03.2021 10:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bize isterük 2021-03-14 18:51:42

Bizim ilçelerin neyi eksik. Babaocağı Dodurga'ya Alpagut Tıp Fakültesi, anamın memleketi Sungurluya Gülpınar Güzel Sanatlar Fakültesi, eşimin memleketi Alacaya Fakılar Ziraat Fakültesi, Mecitözü'ne Veterinerlik Fakültesi, Kargı' ya Orman Fakültesi, Osmancık'a İletişim Fakültesi, Bogazkale'ye Dil, Tarih, Coğrafya Fakültesi, Uğurludağ'a Ambarcı Su Ürünleri Fakültesi, Laçin' e Mimarlık Fakültesi, Bayat'a İlahiyat Fakültesi, Ortaköy'e de İncesu Turizim Fakültesi yapılmasını istiyoruz.

Avatar
Bir bu eksikti 2021-03-14 12:12:07

Hah bir bu eksikti. Olmadı İskilip İ başkent yapalım. FesuphanAllah

Avatar
Çorumlu 2021-03-14 08:22:59

Ebu Suud denen yobazın fetvalarını okudum. Böyle bir zalimin çorumdan çıkması Çorum için utanç kaynağı olmalı. Bu kadar çok hukuk fakültesi açmanın mantığı nedir. Kaynakları israf ediyorsunuz..

Avatar
İskilipden 2021-03-14 09:56:18

önce yarım kalan inşaatler bitirilsin. insanlar önünden geçtikçe yutkunuyor, olumsuzluk dulgusu kaplıyor.

Avatar
MYO 2021-03-14 16:16:19

Daha normal MYO binası yok. Sen tut FAKÜLTE de.

Avatar
İskilipli 2021-03-14 08:24:22

inşAllah olur. hatta Adalet Meslek Yüksek Okulu da önemli bölüm bu da açılmalı. Meslek Yüksek Okulu binası nasıl olacak. Yurt nasıl olacak.
Mekanı binası bu sefer TOKİ yapsın çevredar güzel bir alan seçilse genişlemeye müsait arazi olsun

Avatar
Öğretmen 2021-03-15 08:38:16

Üniversitenin binadan ibaret olduğunu sanan zihniyet

Avatar
alperen 2021-03-15 13:03:24

Pardon da neyin kafasını yaşıyorsunuz kardeşim siz? Daha MYO'nuz bitmedi. Hadi bitti diyelim her ilçede MYO olunca veya fakülte olunca eğitim daha mı kaliteli oluyor? Mevzu bina dikmek mi?