Efe'den vefa eleştirisi

Özgür Eğitim-Sen İl Başkanı Serdar Efe, Vefa Grubu'nda görev alan öğretmenlere verilen başarı belgesi üzerine açıklama yaptı.

06 Temmuz 2020 Pazartesi 15:24
Efe'den vefa eleştirisi

Özgür Eğitim-Sen İl Başkanı Serdar Efe, Valilik ve bazı ilçe kaymakamlıklarında vefa grubunda yer alan bazı öğretmenlerin belge ile taltif edilirken, bazılarının bu uygulama dışında bırakılmasını eleştirdi.
İşte Efe’nin o çaıklaması
“Dünyada ve ülkemizde yaşanan Covid-19 salgını döneminde öğretmenlerimiz adeta 7/24 whatsapp grupları, zoom, EBA, EBA Canlı ders vb. araçlar  ile öğrenci ve velilerimize ulaşmış, uzaktan eğitim faaliyetlerini başarıyla sürdürmüştür. Yine İçişleri Bakanlığı kararı gereğince gönüllü öğretmenlerin katılımı ile oluşturulan Vefa Destek Grupları’nın çalışmalarıyla 65 yaş üstü vatandaşlarımıza yönelik yardım hizmetinde bulunulmuştur.Salgın döneminde insanların sokağa çıkmaya imtina ettiği, zorunlu koşullarda sokağa çıktığında  da tanıdıkları ile karşılaştığında  konuşmaktan bile çekindiği,  dükkân, eczane, PTT, banka vb. yerlere girme konusunda cesaretini yitirdiği, sokakların ıssızlaştığı bir dönemde öğretmenlerimiz aracılığıyla çok güzel bir hizmete imza atılmıştır.
İlimizde de gönüllü öğretmenlerimiz aracılığıyla bankalardan, sokağa çıkma yasağı olan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın paraları çekilerek, yine gönüllü öğretmenlerimiz aracılığıyla bu vatandaşlarımıza ulaştırılmıştır. Tüm bu hizmetler yapılırken öğretmenlerimiz kendi özel araçlarını kullanarak çeşitli bankalara gitmiş, sıra beklemiş, o çeşitli bankaların birbirinden farklı uygulamaları ile karşılaşmıştır. Örneğin kimi banka öğretmenimizin eline bir kâğıt vererek, “git bunu adına para çekeceğin kişiye doldurt, imzalat, getir” diyerek, hizmet götürülecek kişinin evine iki kez gitmesine neden olmuş, ayrıca parayı çekip ulaştırdıktan sonra da dekontu bırakmak için o para çekilen bankaya da zorunlu olarak üçüncü kez uğramak zorunda kalınmıştır. Bir görevde kimi zaman üç farklı bankadan işlem takip etmek zorunda kalıp, vatandaşlarımıza maaşlarını büyük özveri ile ulaştırmışlardır. Sokaklarda zaman zaman boyunlarında Vefa Grubu’nun kartları ile sizlere adres soran öğretmenlerimizle çoğunuz karşılaşmışsınızdır. İşte bu koşullarda karşılığında hiçbir şey beklemeyen, belge ile taltif edilmek aklının ucundan bile geçmeyen bir grup gönüllü öğretmenimiz devletimizin eli olup; devletimizin sıcaklığını, koruyuculuğunu, sevgisini salgının onları hapsettiği evlerinde mağdur olmuş  dedelerimize, ninelerimize, saygıdeğer büyüklerimize  ulaştırmıştır.
İlçelerimizde de gerçekleşen bu çalışmada kimi ilçe kaymakamlarımız öğretmenlerimizi belge ile taltif ederken, kimi ilçelerimiz de herhangi bir şey yapmamıştır. Kuşkusuz ki en üzücüsü Valiliğimizin beş defa görev alanları “Başarı Belgesi” ile taltif etmesidir ki, bu uygulama diğer görev alan öğretmenlerimizin  vefakâr hizmetinin  değersizleştirilmesine neden olmuştur. Hiçbir kriterle ölçülemeyecek bu hizmete valiliğin bu tavrı gölge düşürmüştür.
Her koşulda vefakârlığı ve fedakârlığı ilke edinmiş eğitim çalışanlarının devlet büyüklerimizden beklentisi ödül değil, her zaman ve her koşulda; adalet, liyakat ve hakkaniyet ilkelerinden ayrılmadan yönetim mekanizmasını kullanmaları; alınan karar ve yapılan uygulamalarda bunu vatandaşlarımıza hissettirmeleridir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Başarı 2020-07-06 17:05:57

Vali başarı belgesini isteye veriyor hakedene değil

Avatar
Oğuz Ayan 2020-07-07 01:57:58

Bir sendika başkanının gördüğü yanlış uygulamaları eleştirmesi kadar doğal ne olabilir? Eleştirilere tahammül göstermek ve dikkate almak medeniyet göstergesidir.

Avatar
Gündem 2020-07-06 22:07:53

Tek gayeniz gündemde kalmak değilmi.
Şahsen bir açığını yakalasakta Milli Eğitimi Valiliği eleştirsek gündeme gelsek dersindesiniz diye düşünüyorum

Misafir Avatar
Gündem oluşturmak 2020-07-07 16:12:21 @Gündem

Evet,bir açık bulsak da eleştiri yapsak.Kurumlar işlerini mevzuata uygun ve adaletli yaparsa,kimse eleştiri yapmaz.Yapılan bu tür haksız olabilecek eleştirilere de kimse kulak asmaz.

Beğenmedim! (0)

banner165