Efsane taş parkta

Kargı’nın efsanelerinden kanlı taş bir parkta sergileniyor.

18 Ocak 2015 Pazar 15:21
 Efsane taş parkta


Kargı’nın efsanelerinden kanlı taş bir parkta sergileniyor.


Kanlı Taş bir dönem sel suları altında kalınca ilçe belediyesi harekete geçti. Kanlı Taş’ı bulunduğu yerden çıkararak bir parkta sergilemeye başladı.


Kanlı Taş’ın hikayesi


Tarlaya çalışmaya giden bir kadın, ilerden gelen düşman askerlerini görünce kendisine bir kötülük yapacaklarını zannedip korkmuş. O an yanında durduğu taşa dönüp, “Allah'ım taş yarılsın da içine gireyim, beni görmesinler!” diye dua etmiş. Bunun üzerine taş ortadan yarılmış ve kadın içine saklanmış. Ancak saçlarından bir tutam dışarıda kalmış. Bunu gören düşman askerleri taşa rastgele kılıçlarını saplamışlar. Taşın içinden kanlar akmış. Rivayete göre Kanlı Taş'ın gelinin kanıyla durduğu ve zaman zaman taşın kan ağladığı söylenmektedir.  


İbrahim Efe/Kargı Havadis




Son Güncelleme: 18.01.2015 15:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
h64u yj6u 2015-02-13 18:11:54

çok değişik

banner165