Eğitim anlayışı yenilenmeli

Şuurlu Öğretmenler Derneği(ÖĞDER) bölge toplantısı bugün Çorum’da yapıldı.

01 Kasım 2014 Cumartesi 12:31
Eğitim anlayışı yenilenmeli


Şuurlu Öğretmenler Derneği(ÖĞDER) bölge toplantısı bugün Çorum’da yapıldı. 


Dernek binasında düzenlenen toplantıya ÖĞDER Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Alkan ve Kadir Kaya, Kırıkkale, ÖĞDER Yozgat, Tokat Şube Başkanları, Çorum Şube Başkanı Mustafa Balyuz ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.


ÖĞDER Bölge Toplantısında ÖĞDER Şube Başkanı Mustafa Balyuz ve ÖĞDER Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Alkan birer konuşma yaptı.


ÖĞDER Çorum Şube Başkanı Mustafa Balyüz, okullardaki başörtüsü serbestliği ve mescit açılmasının sevindirici olduğu belirterek, gerekli düzenlemelerden ötürü iktidara  teşekkür etti. Balyuz, Milli Eğitim müfredatının gözden geçirilerek milli ve manevi değerlere uygun hale getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Çalışan ve emekli öğretmenlerin maaşları iyileştirilmeli. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri uygulamalı sınıflar açılarak pratiğe dönüştürülmeli.  Dershanelerin yerine okullarda açılacak kursların ders ücretlerinin düşük olduğundan dolayı tercihin az olduğu görülmüştür. Bunun cazip hale getirilmesi gerekmektedir. Televizyondaki bazı dizilerin din adamlarını küçümseyen tavırlarını kınıyoruz. Bu tür dizilerin kaldırılması için RTÜK’ü göreve çağırıyoruz. “ dedi.


İyi ve faydalı insan


ÖĞDER Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Alkan ise, eğitimin amacının iyi ve faydalı insanlar yetiştirmek olması gerektiğini söyledi.


ÖĞDER’in geçtiğimiz hafta sonu Çorum’da gerçekleştirilen bölge toplantısına katılan Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Alkan, ÖĞDER olarak hazırladıkları eğitim raporundan bilgiler aktardı.


Alkan, talim ve terbiyenin toplumlar için çok önemli olduğunu dile getirerek, “Milletlerin gelişip kalkınmalarında da, gerileyip, yok olmalarında da, milletlerin eğitim sistemleri ve okulları vardır. Talim ve Terbiyenin gayesi iyi ve faydalı insan yetiştirmek olmalıdır. İnsani ve İçtimaî hayatta; barış, hürriyet, adalet, refah, itibar ve izzet ancak bu gayeye matuf insan yetiştirmekle mümkün olur. Şu halde, insan ve toplumun layık olduğu maddî ve manevî refaha ulaşmasını sağlayacak yepyeni bir eğitim anlayışına ihtiyaç vardır. Bu yeni anlayış ise milli bir şuura sahip olmak ve bu hedef doğrultusunda çalışmakla gerçekleşebilir. Türk Millî Eğitiminin Genel ve Özel Amaçları kısmında da buna vurgu yapılmaktadır.” dedi.


Gelişmenin ve kalkınmanın amacının da, aracının da insan olduğuna dikkat çeken Alkan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eğitim, insanı tanımakla başlar. İnsanın maddi ve manevi ihtiyaçlarını belirleyip, ona göre çözümler sunmak eğitimcilerin en önemli görevidir. Çocuklar, Allah'ın bir emanetidir. Eğer hayrı öğrenir, adet edinirlerse hayır üzerine büyürler. Kötü, yanlış, zararlı iş ve davranışları edinirlerse hem kendilerini hem de içinde yaşadıkları toplumu felakete sürüklerler. Yapacakları her fenalığın vebali, öncelikle onlar için eğitim sistemini planlayanlara, anne-baba ve eğitimcilere sorulur. Çünkü herkes bulunduğu makamda emri altında bulunanlardan mesuldür.Eğitimde asıl öncelik nasıl bir insan tipinin yetiştirileceği karandır. Eğitimin girdisi ve çıktısı insan olduğuna göre, asıl olan insanın kalbine ne koyduğumuzdur. Asıl gayemiz maneviyatçı sâlih insanlar yetiştirmek olmalıdır. İnsanlık tarihi çok acı bir şekilde tecrübe etmiştir ki, dengeli bir insan olabilmek için akıl ve kazanılan bilgiler yeterli değildir. Mutlaka duyguların eğitilmeye, aklın da maneviyatla beslenmeye ihtiyacı vardır. Eğitimde hedef kâmil insan yetiştirmek olmalıdır. Milletimizin bizden beklentisi de budur. Bunun gerçekleşmesi için de eğitim sistemimiz çok hızlı bir şekilde millî ve manevî değerler doğrultusunda yeniden yapılandırılmalıdır. Bu söylenenler ışığında yapılması gereken çalışmalar ve öneriler özetlenmiştir.” 




Son Güncelleme: 01.11.2014 13:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165