Eğitim’de örnek işbirliği

Osmancık Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi arasında “Kültür, edebiyat ve sanat programlarının, akademik ve kültürel değişim programlarının ve diğer işbirliğine dayalı faaliyetlerin desteklenmesi amacıyla” işbirliği protokolü imzalandı.

12 Aralık 2016 Pazartesi 14:02
Eğitim’de örnek işbirliği

Osmancık Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi arasında “Kültür, edebiyat ve sanat programlarının, akademik ve kültürel değişim programlarının ve diğer işbirliğine dayalı faaliyetlerin desteklenmesi amacıyla” işbirliği protokolü imzalandı. 

İlgili kurumlar protokol kapsamında düzenlenecek faaliyetlerde iş birliği yaparak “Sosyal girişimcilik teması ile düşünen, sorgulayan, araştıran toplum modelinin oluşturulmasına katkı sağlamaya yönelik; “iletişim” teması ile sınıf içinde, aile ve sosyal yaşamda kendi misyonu doğrultusunda öğretmen ve idareciyi etkin kılan, iletişim kazalarını önleyecek formüllerle öğretmen ve idarecinin sosyal ve iş hayatına yönelik iyileştirmeler yapmayı hedefleyerek, değindiği toplumsal ve sosyal ihtiyacı veya sorunu çözecek sürdürülebilir sistemler kurabilme becerileri kazanmalarını sağlamak amaçlı öğretmen ve idarecilere yönelik faaliyetler yapmak, düşüncenin bireyin kendisine ve topluma yararlı olacak temel değerleri kazandırma, öğrencilerin psikolojik, bilişsel ve sosyal yapılarında ideal gelişimin sağlanması, kazandıkları değerlerin davranışla ifade edebilmelerini sağlama, öğretmenlerin rol model olmalarının sağlanmasını" hedefleniyor.

"Sevgi tohumları ekeceğiz"

TDED Osmancık Şubesi Başkanı Kazım Sekili, yapılan protokolün eğitime büyük katkı sağlayacağını belirterek " Sevgi tohumu ekmekten usanmayacağız." dedi.
TDED Osmancık Şubesi olarak önemli etkinliklere imza attıklarını kaydeden Kazım Sekili “Kuruluşumuzdan bu yana ilçemizde eğitim, kültür, sanat alanında sürekli olarak çalışmalar yapmaktayız. Anaokulu yaşındaki çocuklarımızın eğitiminden başlayarak ilköğretimde, ortaöğretimde, üniversitede okuyan öğrencilerimizin eğitiminden tutun da yetişkinlerin eğitimine kadar birçok alanda çalışmalar yapıyoruz. Özelde ilçemiz olmak üzere genelde Türkiye ve dünya da sevgi tohumları ekmeye devam edeceğiz. Merhametsizliğin en üst düzeye çıktığı günümüzde bu yaptığımız çalışmaların önemi çok iyi anlaşılacaktır. İşte bu anlaşmamız da bu sevgi tohumunun ilk nüveleridir. Bu konuda işbirliklerinden dolayı Belediye Başkanımız Hamza Karataş'a ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mahmut Tökel'e teşekkürlerimi bir borç biliyorum." ifadelerini kullandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel de eğitim konusunda en büyük paydaşlarının sivil toplum kuruluşları olduğunu hatırlatarak "Eğitim bir milletin geleceğinin teminatıdır. Devletimiz bu konuda çağımızın gerekliliklerini düşünerek eğitim politikasını geliştirmeye çalışıyor. Eğitim konusunda en önemli paydaşlarımız sivil toplum kuruluşlarıdır. Sivil toplum kuruluşlarımız da eğitim, kültür, sanat konusunda aktif olarak çalışmalara katılırlarsa en kısa sürede başarıya ulaşacağımızdan hiç şüphem yok. Bu işbirliği protokolü için Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş nezdinde Osmancık Belediyesine ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi yönetici ve üyelerine çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"Tüm problemlerin temelinde eğitim eksikliği yatıyor"

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş'da tüm problemlerin temelinde eğitim eksikliğinin yattığını söyledi.

Yerel yönetimler olarak imkanlar ölçüsünde eğitime katkı vermeye çalıştıklarını dile getiren Karataş, “Hepimiz Biliyoruz ki ülkemiz eğitiminde; gerek fiziki ve teknolojik altyapı, gerekse eğitime erişim ve eğitim kalitesindeki gelişme aşikârdır. Devletimizin yaptıklarının yanında bizler de yerel yönetimler olarak eğitime katkı vermeye çalışıyoruz. Belediye olarak çocuklarımızdan, ilgimizi ve sevgimizi esirgemiyoruz. Bütün güzelliklerin, mutlulukların, başarıların eğitimle mümkün olduğu gibi; esasen tüm problemlerin temelinde de eğitimsizlik yatmaktadır. Bu gerçekten hareketle, çocuklarımızın eğitim öğretimine gereken özeni göstermeliyiz. Gelecek ancak bu şekilde daha güzel olacaktır. Biliyoruz ki geleceğimiz insanların eğitimine ve kalitesine verdiğimiz yatırımlardadır. Çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, geleceğe güvenle yürüyecek nesiller yetiştirmek boynumuzun borcudur. İnanıyoruz ki, iyi yetişmiş insan kaynağı ile ülkemizin küresel rekabette yerini alması eğitimle mümkün olacaktır” ifadelerini kullandı.

Osmancık Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi protokol kapsamında düzenlenecek kültür, sanat ve edebiyat etkinliklerinde iş birliği yapacaklar.

İHA

Son Güncelleme: 12.12.2016 14:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165