Eğitimin duayenleri konuştu

Hitit Üniversitesi'nin 10. Kuruluş Yılı etkinlikleri kapsamında ve 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, "Lisesiz Günlerden Üniversiteli Hayata Çorum'da Eğitim" konulu panel düzenlendi.

25 Kasım 2016 Cuma 09:29
 Eğitimin duayenleri konuştu


Hitit Üniversitesi'nin 10. Kuruluş Yılı etkinlikleri kapsamında ve 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, "Lisesiz Günlerden Üniversiteli Hayata Çorum'da Eğitim" konulu panel düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan panelin açılış konuşmasını Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç Dr. Meral Demiryürek yaptı.

Gerçekleştirdikleri organizasyonlarda Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan'dan büyük destek gördüklerini belirterek sözlerine başlayan Doç Dr. Meral Demiryürek, "Rektörümüz Sayın Reha Metin Alkan, kent ile üniversitenin bütünleşmesini önemsiyor. Budan dolayı da bütünleşmeye katkı sağlayacak etkinlikler bizim için çok önemli. Kentin tüm bileşenleri ile yapılan çalışmalarda güzel işlere imza atılıyor. Bize yaptığımız organizasyonlarda her türlü desteği veren Rektörümüz Reha Metin Alkan'a teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra konuşan Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Güler ise 'dürüstlük ve vatanseverlik' ilkelerinin kendileri için önemli olduğunu ifade ederek, dürüst ve ilkeli bireyler yetiştirmek için çalıştıklarını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından geçmişte Çorum'da eğitim faaliyetleri ve panelistlerin eski fotoğraflarının yer aldığı slayt gösterisi yapıldı. Ardından ise panele geçildi.

Emekli eğitimciler Ethem Erkoç, Hasan Tuluk ve Abdulkadir Ozulu'nun konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörü Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan Ceyhun Atıf Kansu'nun 'Dünyanın Bütün Çiçekleri' şiirini okuyarak sözlerine başladı.

Tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayan Turhan Candan, panelin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra emekli eğitimciler Ethem Erkoç, Hasan Tuluk ve Abdulkadir Ozulu, Çorum'da geçmişten günümüze eğitim ve öğretim hayatı hakkında katılımcılara bilgi verdiler.

Son Güncelleme: 25.11.2016 09:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.