Ek zam istediler

Türk Tarım Orman Sen İl Başkanı Necati Gül, enflasyonda her artışın memur için zarar anlamına...

14 Aralık 2014 Pazar 16:21
 Ek zam istediler

Türk Tarım Orman Sen İl Başkanı Necati Gül, enflasyonda her artışın memur için zarar anlamına geldiğini bildirdi. 

Gül, yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Bu yılın 11 aylık dönemime ilişkin enflasyon artış oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanarak Tüketici Fiyatları Endeksi yılbaşına göre % 8,65 oranında arttığı belirtilmişti. Memur maaş zammının bu yıl enflasyon artış oranı ile ilişkilendirilmemiş olması nedeniyle, enflasyon artış oranındaki her artış memur için zarar anlamına geliyor. 

2014 maaş zammı 2014 yılı için memur maaşlarına 175 TL brüt 123 TL net  taban aylık artışı yapılırken, enflasyon artış oranı ne kadar çıkarsa çıksın  MEMUR-SEN'in koyduğu imza ile  memura ilave zam yapılmaması da kararlaştırılmıştı. Devlet memurlarının maaşlarına 2014 yılı için belli bir oranda zam yapılmaması, memurların maaşlarında farklı oranlarda artışlara sebep olurken, kadro unvan ve dereceleri itibariyle Devlet memurlarına yaklaşık %1,50 ile %7,70 aralığında maaş zam şeklinde yansıdı.  

2014 yılının 11 aylık döneminde enflasyon yaşanan artış oranının belli olması, bu yıl Devlet memuru maaşlarına yapılan ve enflasyon artış oranıyla bağı kurulmayan zammın memurun aleyhine sonuçlar doğurduğunu bir kez daha ortaya koydu.Ama MALUM-Sen bu durumu hậla görmezden gelmekte gözümüze baka baka yaptığı yanlışı doğru göstermeye çalışmaktadır. 

TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre, 2014 yılında 11 aylık enflasyon artış oranı %8,65 olarak gerçekleşti. Bu artış oranı, memurun bu yıl maaş zammından epeyce zararlı çıktığı anlamına da geliyor. 2014 yılında, aylık maaş seviyeleri itibariyle %1,50 ile %7,70 aralığında maaş zammı alan Devlet memurlarının, zamdan kaynaklı zararının Aralık ayı enflasyonuyla daha da artması söz konusu olacaktır. 

Bazı memurların bu yıl aldığı maaş zammı oranları ile zarar oranları Enflasyon artış oranının ulaştığı seviye göz önünde bulundurulduğunda, 2014 yılı için yapılan maaş zammıyla memurların ne kadar zarara uğradığına baktığımızda  Mühendis-Veteriner Hekim %-5,13 Şube Müdürü %-5,08  Şef  %-3,72 Memur   %-3,43 Hizmetli%-2,77 dir. Bu rakamlar bize ortalama  bir  maaşı alan (TÜİK'e göre bu rakam 2100 TL’dir) memurun  en az 200 TL   aylık zarar ettiğini ortaya koymaktadır.Maliye Bakanlığının 2015 yılı için  vergi  ve cezalarda uyguladığı yeniden değerlendirme oranına baktığımızda  durum daha da vahimdir.Bu durumun vebali  toplu sözleşmeye  imza atan  hükümetten daha çok MALUM  sendikadadır.Biz memurlar olarak  onlara hakkımızı helal etmiyoruz.Yaratan   kul  hakkı ile gelme  diyor.Eğer  kul hakkı ile  huzuruna çıkmak istemiyorlarsa; ya bu bizim kaybımızı bize versinler  yada hata yaptıklarını deklere etsinler. Belki o zaman memurlar af ederler. 

Toplu sözleşmenin diğer tarafında bulunarak imza atan hükümetten ise  bu vebale ortak  olmanız nedeni ile %12  ek zam talep ediyoruz. Dün toplu sözleşmeye biz imza koymadık. Bunun ceremesini de çekmek istemiyoruz.Sizi temsil eden sendika imza koydu mazeretini kabul etmiyoruz. Hakim, savcı ve akademisyenler  için nasıl imza koymadı ise yani zam yapıldı ise  bize de yapılmalıdır. Devlet babadır. Çocukları arasında ayrım  yapmaz ve yapmamalıdır. İşler bu şekilde yürür ise çalışma ahengi bozulur. Memuru memura düşman edersiniz. Aklı selim davranmaya ve ek zam talebinin haklı bir talep olduğunu kabul ederek, yerine getirmeye davet ediyoruz.”




Son Güncelleme: 14.12.2014 16:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165