'Ekmek üretimi durma noktasına geldi'

Çorum İHH, ‘Halep’e Yol Açın’ yardım kampanyasına destek bekliyor. İHH Başkanı Selim Özkabakçı, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Suriye’deki un stoklarının azalması ile İHH’nın Suriye için açtığı fırınlarda ekmek üretiminin durma noktasına geldiğini söyledi.

29 Kasım 2016 Salı 12:56
'Ekmek üretimi durma noktasına geldi'


Çorum İHH, ‘Halep’e Yol Açın’ yardım kampanyasına destek bekliyor. İHH Başkanı Selim Özkabakçı, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Suriye’deki un stoklarının azalması ile İHH’nın Suriye için açtığı fırınlarda ekmek üretiminin durma noktasına geldiğini söyledi.


Özkabakçı, “Çorum İHH olarak Suriye savaşının başından beri destek verdiğimiz Suriye’deki mağdur kardeşlerimize İHH olarak başlattığımız ‘Halep’e yol açın’ yardım kampanyamız çerçevesinde yardım tırı hazırlıyoruz. Çorumlu hayırseverlerden Suriye için çıkaracağımız yardım tırımıza destek bekliyoruz” dedi. Özkabakçı, konuya ilişkin yazılı açıklamasında şunları ifade etti:


“Çorum İHH olarak Çorum’dan toplanan Suriye yardımlarına savaş bölgesi olmasına rağmen mağdurlara ulaşana kadar refakat ediyoruz.
İHH İnsani Yardım Vakfı olarak, krizin başlangıcından bu yana hem Suriye içerisinde yerinden edilen hem de ülke dışına göçen mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için gayret gösteriyoruz. Acil, barınma, giyim, eğitim, sağlık, gıda gibi ihtiyaçların karşılanması için gerçekleştirilen temel yardımların yanı sıra Suriye içerisinde kurduğumuz yetimhane, su kuyusu, fırın, konteyner kent, aşevi, değirmen, hastane gibi kalıcı eserlerle mağdur Suriyeliler üzerindeki savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz.

Suriye’de, Rus ve Esed rejimi güçleri her gün sivillere yönelik saldırı gerçekleştiriyor. İnsanlar saldırılar altında hayatlarına devam etmeye çalışırken aynı zamanda da temel yaşam malzemelerine kolay ulaşamıyor. 
Her gün onlarca saldırıya hedef olan Suriye’de, şimdi de en temel yaşam malzemesi olan ekmeğin ham maddesi ‘un’ sıkıntısı baş gösterdi.

FIRINLAR KAPANMA NOKTASINA GELDİ


Suriye savaşının uzamasıyla ve insani krizin artmasıyla birlikte bölge temel ihtiyaç malzemesi ekmek üretimi yoğun olarak gerçekleştiriliyor. Bundan dolayı bölgedeki fırınlarda un stoklarının azalması tehlikeli boyutlara ulaştı. Her gün onlarca saldırıya hedef olan Suriye’de, şimdi de en temel yaşam malzemesi olan ekmeğin ham maddesi ‘un’ sıkıntısı baş gösterdi. Yaşam malzemelerine ulaşmanın tek yolu ise Türkiye’den gelen yardımlar olunca fırınlar da un bulamadıkları için çalışmalarını durdurma noktasına geldi.


İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ülkede desteklenen 46 fırında 2 milyona yakın ekmek günlük olarak üretilip dağıtılıyordu. Ancak un bağışların ve stoklarının azalması ile birlikte birçok bölgeye un gönderilemiyor. Durum bu şekilde devam ederse daha önce Şam – Guta, Yermuk, Humus bölgelerinde olduğu gibi açlıktan ölümlerin olması ise kaçılmaz olacak.


Suriye genelinde İHH tarafından desteklenen 46 fırının normal kapasite ile çalıştığı zaman aylık 2 bin 50 ton un ihtiyacı bulunuyor. Burada üretilen 2 milyona yakın ekmek ise 1 milyondan fazla sivile ulaştırılıyor.”


Son Güncelleme: 29.11.2016 13:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165