Ekmekçioğlu işçileri CHP’de açlık grevi başlattı

Çorum’da Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan Ekmekçioğlu işçileri CHP'de açlık grevi başlattı.

23 Şubat 2021 Salı 08:27

Çorum’da Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıkları için bir süredir eylemde bulunan Ekmekçioğulları firması işçilerinin, CHP il binası içerisinde açlık grevi başlattığı açıklandı.

Yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Tahtasız, parti olarak her zaman emek ve emekçiden yana olduklarını belirterek, Ekmekçioğulları firması işçilerinin de hak mücadelesinin yanında yer aldıklarını söyledi.

Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıkları için Çorum’da bir süredir eylemde bulunan Ekmekçioğulları firması işçilerinin, CHP il binası içerisinde açlık grevi başlattığı belirtildi.

Partinin kapılarını işçilere açtıklarını belirten CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, “CHP halkın partisidir. Sizler de halk olarak bu partiden yararlanabilirsiniz. Partimizin kapısı işçiye, emekçiye her zaman açıktır. Bizler hakim, savcı, yargıç değiliz. Bu konuda karar verme yetkimiz yok. Olay yargıya intikal etmiştir. Adalete güveniyoruz, en sağlıklı kararı vereceğine, adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz” dedi.

Beraberinde Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, İl Başkan Yardımcısı Ümit Er, İl Gençlik Kolları Başkanı Onur Topkül ve bazı parti yöneticileri ile birlikte parti binasında işçilerle sohbet eden Tahtasız, sürecin başından beri işçilerin hak mücadelesinin yanında yer aldıklarını, onlarla birlikte eylem yaptıklarını, basın açıklamalarına katıldıklarını, eksi 13 derecede sabahın erken saatlerinde birlikte yürüdüklerini, sendika yetkilileri ile istişare toplantıları düzenlediklerini, işçileri fabrikada ziyaret edip, işverenle de görüşüp sorunun çözümüne yardımcı olmaya çalıştıklarını, ayrıca konuyu Genel Merkez’e ilettiklerini anlatarak, bundan sonraki süreçte de üzerlerine düşen görevi yapacaklarını kaydetti.

SOSYAL MEDYA İDDİALARINI YALANLADI

İl Başkanı Tahtasız, bazı sosyal medya hesaplarında ve internet basınında yer aldığı gibi polisin CHP’ye giriş ve çıkışları yasakladığı, basının dahi içeriye alınmadığı şeklindeki iddiaların tamamen asılsız olduğunu söyledi.

'HEPSİ BİZİM'

Tahtasız, “Bizler emek ve emekçiden yanayız. Bizim için alın teri en kutsal değerdir.

Bu süreçte hem işçilerle, hem işverenle görüşmeler yaparak olayın en sağlıklı yoldan çözümü için çaba gösterdik. Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ile de partimizde bir toplantı düzenledik.

İşçilerimiz saat 13:30’da partimize gelerek görüşme talebinde bulundular. Genel merkezden Genel Başkan Yardımcılarımız Oğuz Kaan Salıcı ve Veli Ağbaba ile yapılan görüşmeler sonucunda bizlerden müsaade istediler, kendi aralarında toplantı yaptıktan sonra 17:30’da parti binamızın içinde açlık grevi yapacaklarını söylediler. Bizler de; “CHP halkın partisidir. Kapımız her zaman halkımıza, işçimize açıktır. Partimizi kullanabilirsiniz” dedik. İşçi arkadaşlarımız burada saat 18.00 itibariyle açlık grevine başladı. Sürecin en akılcı yoldan, kırmadan, dökmeden, işçinin de, işverenin de ortak bir noktada buluşacağı, sağlıklı bir şekilde çözülmesi için bundan sonra da elimizden gelen gayreti göstereceğimizin bilinmesini istiyoruz. İşçi de bizim, işveren de” dedi.

Metal-İş Sendikası Çorum Temsilcisi Deniz Ilgın ise işverenin haksız, hukuksuz davranışlarının ve işçileri uydurma bir bahaneyle işten çıkartmasının işçileri ve ailelerini mağdur ettiğini, 77 gündür süren bir direniş içerisinde olduklarını anlatarak, “İşçilerimizin talebi üzerine açlık grevine başladık. Açlık grevimiz sonuç alana kadar devam edecek. 77 gündür yaşanan haksızlığa CHP’den çözüm bekliyoruz. İşçilerimiz ve aileleri büyük mağduriyet yaşadı. CHP’nin elinden gelen desteği vereceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Son Güncelleme: 23.02.2021 14:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 2021-02-23 08:37:14

İşveren çalıştırmak istemiyor zorla mı çalışacaklar,bu işten verim alınmaz artık.işverenler hep haksız oluyor adam her haklarını verdi ki dik duruyor.

Avatar
metin 2021-02-23 10:04:47

açlık grevi için yer verenler .o işçilere iş versin

Avatar
HAS ÇORUMLU 2021-02-23 13:30:13

Böyle saçmalık görmedim. Adamın özel işletmesi. Bunları yapmadan önce düşünecektiniz. Şimdi kışın ayazında CHP'den umut bekliyorsunuz. Adam istemiyor zorla mı çalıştıracak sizi.

Avatar
Kader 2021-02-23 17:05:04

Mustafa Metin Hascorumlu, Pandemi sürecinde işten çıkarma yasak değil mi ? Ayrıca bu işçiler ne yapmışlar, suçları nedir.

banner165