Emek ve Demokrasi Platformu’ndan açıklama

Emek ve Demokrasi Platformu, Suruç’ta yaşanan saldırıyı protesto etmek için önceki gün...

21 Temmuz 2015 Salı 18:46
 Emek ve Demokrasi Platformu’ndan açıklama


Emek ve Demokrasi Platformu, Suruç’ta yaşanan saldırıyı protesto etmek için önceki gün düzenledikleri basın açıklamasında  bir grup vatandaşın eylemciler tarafından atılan sloganlara karşı gösterdikleri tepkinin basında yer almasını ‘çarpıtma’ olarak yorumladı. Platform, güvenlik tedbirlerinin de yetersiz olduğunu savundu.


İşte Emek ve Demokrasi Platformu’nun açıklaması: “21.07.2015 Pazartesi günü Urfa-Suruç’ta hain bir saldırı sonucu otuz iki gencimizin hayatını kaybettiği alçak saldırıyı kınamak için Çorum Emek ve Demokrasi Platformu olarak bir basın açıklaması gerçekleştirdik. Otuz iki genç insanın katledilmesine karşı toplumun her kesiminden yükselen acıya ortak olarak, demokratik sivil toplum kuruluşları olarak bizler de demokratik tepkimizi ortaya koyduk. Evrensel hukukta yer alan ve anayasada ifadesini bulan basın açıklaması yapma hakkımızı kullanarak düşüncelerimizi toplumla paylaştık. Basın açıklaması bitmek üzereyken bir kişi kitleye sözlü sataşmada bulundu. Bunun üzerine platform üyeleri sataşan kişiyi uyardı ve uzaklaştırmak istedi. Sataşan kişi kısa sürede uzaklaştırıldı. Ancak daha sonra birkaç kişi de bu sataşmadan kendine pay çıkararak sataşmaya ortak olmak istedi. Eylem esnasında katılımcılara karşı yapılan sözlü sataşmaların ve siyasi sembollerin kullanılmasının manidar olduğunu düşünüyoruz. Katılımcılarımızın sağduyusu ve hassasiyeti olayın büyümesini önledi. Emniyet güçlerinin böylesi bir sataşmayı ve fiili saldırıyı önleyecek, dikkat çekici bir şekilde gerekli güvenlik tedbirlerini almaması ise hiçbir olaydan ders çıkarılmadığının bir göstergesi olmuştur.


Bizler, şehrin en merkezi yerinde yani PTT önünde yüzlerce kez basın açıklaması yapan kitle örgütleriyiz. Böylesine önemli bir konu ile ilgili yapılan basın açıklamasında dikkat çeken esas konu emniyet güçlerinin ilginç bir şekilde hiçbir önlem almaması ve diğer zamanlarda gösterilen hassasiyetin gösterilmemesidir.


Ayrıca 22.07.2015 Salı günü kimi yerel gazetelerde olay farklı yorumlar ile kamuoyu ile paylaşıldığını gördük. Bazı yerel gazetelerde yapılan eylemimiz itibarsızlaştırılmaya çalışılmış ve eyleme destek veren sivil toplum kuruluşlarımızı hedef gösteren haberlerin yer aldığını üzülerek gözlemledik. Otuz iki genç insanın katledilmesi karşısında sessiz kalmayarak demokratik tepkilerimizi dile getirmemiz karşısında bu tür tepkilerin aleyhimize haber yapılmasını doğru bulmuyoruz. Elbette ki her kurumun her bireyin kendine ait düşünceleri olacaktır. Fakat basın kuruluşlarının olayları kamuoyuna aktarırken daha objektif ve hassas olması gerektiğini düşünüyoruz.


Yüreğimiz otuz iki genç insanın katledilmesiyle yanmıştır. O genç bedenler üzerinde yükselen savaşların son bulmasını ve barış içinde karedeşçe bir yaşamın el ele inşa edilmesi ve yapılan eylemlerin çarpıtılmadan tüm halkımız ile paylaşımının sağlanması için demokratik sivil toplum kuruluşları olarak tüm gücümüzle mücadele edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.”



Son Güncelleme: 21.07.2015 18:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165