Emine Erdoğan'ın konuğu oldular

Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan himayesinde yürütülen Sıfır Atık Projesi toplantısına Çorum’dan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir katıldı.

30 Mart 2018 Cuma 00:35
Emine Erdoğan'ın konuğu oldular

Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan himayesinde Çevre ve Şehir Bakanlığı tarafından yürütülen Sıfır Atık Projesi toplantısına Çorum’dan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir katıldı. Emine Erdoğan, Sıfır Atık Projesi çerçevesinde devletin önemli kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çevre konusunda çalışma yapan bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yemekli bir toplantı yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Çorum’dan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir katıldı.

Emine Erdoğan, toplantıda yaptığı hoşgeldiniz konuşmasının başında Zeytin Dalı Harekatı sırasında şehit olan Musa Özalkan'ı rahmetle andı, ailesine ve tüm Türkiye'ye başsağlığı diledi. 'Devlet ve millet olarak, bir yandan böylesine önemli bir gündemle meşgulken, bir yandan da ülkemizin geleceğini ilmek ilmek örme sorumluluğu taşıyoruz.' dedi. Değişen tüketim anlayışlarının doğurduğu çevresel, sosyal ve ekonomik sorunlara değinen Emine Erdoğan, 'Bireylerin hayatlarında yapacakları basit değişikliklerin, bizi çok önemli sonuçlara götüreceğine inanıyorum. Çevre problemlerinin çoğu, dolaylı veya direk olarak insan davranışlarının sonucudur.' dedi. Toplantının amacının, Sıfır Atık Projesi'nin tüm devlet kurumlarında ve toplumda yaygınlaştırılması için seferberlik başlatılması çağrısı olduğunu söyleyen Emine Erdoğan, Eylül ayında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tanıtımı yapılan projenin etki alanının genişlediğini ifade etti. Milli Savunma ve Milli Eğitim Bakanlıklarının, kışla ve okullarda atıkları ayrıştırmaya imkan veren bu sistemi kurmak için çalışmalara başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Toplantının katılımcılarına, kurumlarında sıfır atık hareketi başlatmaları ricasında bulunan Emine Erdoğan, seferberlik ruhunun sıfır atık kazanımlarını artıracağını söyledi. Yüksek düzeyli bu seferberliğin 2018 yılında projede anlamlı bir ilerleme sağlamaya katkı sağlayacağını, 2023 hedefleri yolunda nesillerimize bir çevre bilinci aşısı yapacağını ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin, projenin detaylarına dair verdiği bilgiler ve karşılıklı istişarelerle devam eden toplantı, yüksek düzeyli işbirliği fikrinde mutabakat ile sona erdi. Emine Erdoğan, misafirlerine hiçbir gıda atığının israf edilmediği özel yemeklerden oluşan bir menü ikram etti.

Yaygın basın

Son Güncelleme: 30.07.2018 02:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.