Emniyet sahte paraya karşı bilgilendirdi

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri...

01 Ekim 2014 Çarşamba 10:13
 Emniyet sahte paraya karşı bilgilendirdi


İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Açık Hayvan Pazarında sahte para ile ilgili broşür dağıtıp, bilgilendirme yaptı.


Mali Suçlarla Mücadele kapsamında yapılan risk analizleri sonucu Kurban bayramı öncesinde sahte para suçlarının işlenmesinde artış olduğu, kötü niyetli kişilerin genelde kurbanlık hayvan satışı yapılan yerlerde piyasaya sahte para sürmeye çalıştıkları tespit edildi.             


Bu nedenle, kurban kesimi amacıyla canlı hayvan alım satımı yapan kişilerde sahte para suçlarına karşı farkındalık yaratmak, suç ile mücadelede ortak hareket ederek suçun işlenmeden önce önlenmesi, olası mağduriyetlerin önüne geçilmesi, meydana gelebilecek kalpazanlık suçlarında suçluların ve suç delillerinin kaybolmadan ele geçirilebilmesi amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sahte para ile ilgili vatandaşlar bilgilendirildi.


Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Çorum halkımızın bu tür suçlarla karşılaşmaları halinde, gerek Çorum Açık Hayvan Pazarında görevlendirilen Emniyet Müdürlüğü ekiplerine şahsen müracaatları, gerekse Emniyet Müdürlüğümüz 155 Polis İhbar hattı ile KOM Şube Müdürlüğümüz 0364 225 67 03 numaralı telefonlarına bildirimde bulunmaları saygıyla duyurulur.” denildi. 





Son Güncelleme: 01.10.2014 10:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.