Emniyet’te SMS devri başlıyor

Emniyet Teşkilatı, yurt çapında vatandaşların polise daha hızlı ve kolay erişimini sağlamak için teknolojinin...

29 Ocak 2014 Çarşamba 10:38
 Emniyet’te SMS devri başlıyor


Emniyet Teşkilatı, yurt çapında vatandaşların polise daha hızlı ve kolay erişimini sağlamak için teknolojinin getirdiği iletişim ve haberleşme sektöründeki yenilikleri bünyesine katarak hizmetlerini sürdürüyor.

05.06.2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Elektronik Haberleşme Sektöründe Acil Yardım Çağrı Hizmetlerine İlişkin Yönetmelik’ gereği GSM şirketleri tarafından 155 SMS Servisi (Kısa Mesaj) 01.02.2014 tarihinden itibaren ücretsiz olarak 81 il merkezinde vatandaşların hizmetine açılacak.

155 SMS Servisi ile ilgili bilgi veren İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, “155 SMS servisi ile engelli veya bulunduğu ortam itibariyle sesli konuşması can veya mal kaybına neden olabilecek vatandaşlarımızın polise daha hızlı ve kolay erişebilmeleri, acil durumlarda ihbar veya şikâyette bulunabilmeleri için cep telefonundan kısa mesaj göndermeleri sağlanacaktır. 155 SMS Servisi sayesinde engelli vatandaşlarımız, polisin kendisine bir SMS kadar yakın olduğunu bilerek, güvenlik hizmetini her koşulda almanın özgüvenini yaşayacaktır.” dedi.

Doğan, 155 SMS ihbar servisinin kullanımında dikkat edilmesi gereken hususları da şöyle sıraladı:

“Cep telefonlarının SMS kısmında ihbar veya şikâyetle ilgili bilgiler yazıldıktan sonra 155’e göndermek suretiyle ücretsiz olarak mesajı ileteceklerdir.

İlk etapta SMS ihbarlarına interaktif olarak geri dönüş yapılamayacağından SMS içeriğine ihbarla ilgili tüm bilgilerin eksiksiz olarak yazılması gerekmektedir.

SMS'ler hangi konumdan gönderilmiş ise o coğrafi konumdaki ilin 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine iletilecektir.

Takibi şikâyete bağlı konularda SMS ihbarı gelmesi durumunda ise müracaatçıya ulaşabiliyorsa ilgili kurumlara müracaat etmesi konusunda bilgi verilecektir.

Vatandaşlarımızın kullanmış olduğu bazı akıllı telefonlarda acil çağrı bildirim özelliği var ise (çalınmaya karşı veya acil durumlar için), telefon menüsünden gerekli ayarlar yapılmak suretiyle, kullanıcının haberi olmadan gereksiz acil çağrı SMS gönderimi yapılmaması için telefon ayarlarının güncellenmesi sağlanmalıdır.

155 SMS servisinin amacı dışında kullanılması durumunda zaman ve kamu kaynaklarının gereksiz yere tüketilmesine neden olabileceğinden, vatandaşlarımızın bu konuda gerekli duyarlılığı göstermesini, aksi takdirde hareket edenler hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu 32. maddesi ve 13.04.2006 tarihli İl Emniyet Müdürlükleri Acil Çağrı Hizmetleri Yönergesi’nin ilgili maddeleri doğrultusunda gerekli yasal işlemlerin yapılacağının bilinmesi gerekmektedir.”








Son Güncelleme: 29.01.2014 10:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.