‘En büyük varoluş mücadelesi’

Vali Ahmet Kara, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

17 Mart 2015 Salı 11:52
 ‘En büyük varoluş mücadelesi’


Vali Ahmet Kara, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle mesaj yayımladı.


Türk tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin, tarihte eşine az rastlanır kahramanlık destanlarından biri olduğu kadar, Kurtuluş Savaşı'na ve Cumhuriyet'in kuruluşuna giden yolda milletimizin verdiği en büyük varoluş mücadelesi ve dünya tarihinin en büyük savunma savaşı olduğunu belirten Vali Kara, mesajını şöyle sürdürdü;


“Tarihimizde abideleşmiş, kahramanlığımızla destanlaşmış sayfalardan biri olan Çanakkale Zaferi; imanı ve gönlündeki vatan sevgisinden başka savunma aracı olmayan Türk milletinin çağın en gelişmiş araç gereçleriyle donatılmış güçlere karşı, kahramanlığını, yiğitliğini bir kez daha gösterdiği ve vatanı için kıyasıya mücadele verdiği yerdir.


Çanakkale’de canı pahasına mücadele ederek bu toprakları vatan yapan isimli-isimsiz kahramanlarımız, varlığımızın teminatı olmuşlardır. Şayet 100. yıldönümünü anma onuruna eriştiğimiz bu savaş kaybedilseydi, bugün gururla yaşadığımız bu topraklarda bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti bulunmayacaktı.


Hiç şüphesiz varlığımızı borçlu olduğumuz, üzerinde huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere emanet eden aziz şehitlerimize karşı minnet borcumuzu tam anlamıyla ödememiz mümkün değildir. Ancak Devletimizin şehit yakınları için yaptığı düzenlemeler, toplumumuzun sahiplenme duygusu ile birleştiğinde üzüntülerimiz bir nebze de olsa hafiflemektedir.


Devlet olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şehitlerimizin emanetlerine ve gazilerimize elimizden geldiğince sahip çıkmaya devam edecek, gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınlarının milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetler olduğu inancıyla, bütün imkânlarımızı onlar için seferber edeceğiz.


Bu duygularla, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünü kutluyor, üzerinde huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere emanet eden, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.”



Son Güncelleme: 17.03.2015 11:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.