En riskli iller arasındayız!

İnşaat Mühendisleri Odası Çorum Temsilcisi Özgür Kılıç, yeni deprem haritası taslağına göre Çorum'un en riskli iller arasında yer aldığını açıkladı

14 Ocak 2018 Pazar 22:49
En riskli iller arasındayız!

İnşaat Mühendisleri Odası Çorum Temsilciliği’nin meslekte 25 ve 40. Yılını dolduran üyelerine plaket töreni ve gala yemeği bu akşam Anitta Otel’de gerçekleştirildi.

İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Özgür Kılıç, mühendisliğin temelinde güven yattığını söyledi. İnsanlar doğarlar, büyürler, olgunlaşırlar ve ölürler. Geçirdiğimiz tüm bu evrelerde güven duyacağımız birilerine ihtiyaç duyarız. Çünkü güven insan ilişkilerinin temelidir. Mühendislik mesleğinin temelinde de güven yatmaktadır. Mühendislik, ihtiyaçların karşılanmasında emniyet, ekonomi ve estetiğin dikkate alınmasını gerektirir.” dedi.

Türkiye gibi depremde riskli bir bölgede yer almanın, inşaat mühendislerinin güven konusunda daha hassas, itinalı ve dikkatli olmalarını zorunlu kıldığını hatırlatan Kılıç, “ Türkiye’nin yeni deprem haritası taslağına göre, Çorum İli de depremde en riskli iller arasında yer almaktadır.

Bu durum en temel insan ihtiyaçlarından biri olan barınmayı daha da önemli hale getirmiştir.

 İnsanların güven duyarak satın aldıkları, eşlerini, çocuklarını ve ailelerini koruyup kolladıkları sağlam ve dayanıklı binalar yapmak, Bunu yaparken de malzeme ve tekniği en iyi şekilde bir araya getirmek, sadece projelendirme aşamasında değil aynı zamanda denetim aşamasında da gerekli özeni ve hassasiyeti göstermek, inşaat mühendisleri olarak hepimizin boynunun borcudur.” dedi.

Etkinlik meslekte 25 ve 40. Yılını dolduran üyelerine plaket töreni ve gala yemeği bu akşam Anitta Otel’de gerçekleştirildi.

Son Güncelleme: 15.01.2018 09:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165