‘Engelleri birlikte aşalım’

AK Parti Çorum Kadın Kolları ve Beyaz Ay Derneği, " 3 Aralık Dünya Engelliler Günü" ne dikkat çekmek için bir araya geldi.

05 Aralık 2016 Pazartesi 15:07
‘Engelleri birlikte aşalım’


AK Parti Çorum Kadın Kolları ve Beyaz Ay Derneği, " 3 Aralık Dünya Engelliler Günü" ne dikkat çekmek için bir araya geldi. 


AK Parti Çorum Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, AK Parti İl Sosyal Politikalar Başkanı Gülay Malatyalı, İl Yönetim Kurulu Üyesi Gülay Yağmur, İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, Beyaz Ay Derneği İl Temsilcisi Neslihan Akkuş Hüsülüoğulları, engelli çocuklar ve aileleri " Engelleri Birlikte Aşalım" programında buluştu.


Çorum Belediyesi Buhara Kültür Merkezinde 3 Aralık Dünya engelliler günü dolayısıyla bir araya gelip bowling oynayıp, buz pateni yaparak güzel bir gün geçirdi. 


İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, "Engelli bireylerimizi yalnızca 3 Aralıkta değil her zaman hatırlayıp hem onlar hem de aileleri adına empati yapıyoruz. Her birimiz birer engelli adayıyız, yaşadıkları sıkıntıları anlayıp bunların giderilmesi adına bireysel olarak üzerimize düşen görevi yapmalıyız.  Bugün burada onların yaşam sevincini ve engellerine rağmen hayata tutunuşlarını görmek bizleri çok mutlu etti. Engellilerin yeteneklerine göre alacağı eğitim ile birçok başarı elde edeceğine inanıyoruz bunun örneklerini geçmişte de günümüzde de görüyoruz. Görmemesine rağmen gönül gözü ile sazını dile getirip ruha dokunan eserler üretmiş olan  Aşık Veysel, “eğitim her engeli asar” sloganı ile engellilerin eğitimini sağlayan Beyaz Ay Derneği’nin Kurucusu Lokman Ayva, otizmli olmasına rağmen 19 enstrüman çalarak kendi yeteneğinin farkında olan  Rabia Aytek gibi. Engellilerin rehabilitasyonu ve kendilerini  daha güçlü hissedebilmeleri adına yaptıkları çalışmalarından dolayı  Beyaz Ay Derneğini tebrik ediyoruz  ve her türlü çalışmalarında yanlarında olacağız” şeklinde açıklamalarda bulundu. 


Beyaz Ay Derneği Başkanı Neslihan Akkuş Hüsülüoğulları ise "Beyaz Ay Derneği Çorum Şubesi olarak Türkiye genelinde örnek alınan çalışmalar  yapıyoruz. Engelli Eğitim Merkezinde yaptığımız çalışmalar engelliler konusunda birçok çalışması olan Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından örnek alındı. Yaptığımız çalışmaların örnek alınarak daha çok engelliye ulaşması bizleri çok mutlu ediyor.  Engellilerin eğitimi, rehabilitasyonu,  topluma uyum sağlamaları için yaptığımız projeler ile Çorum'un bu konudaki hassasiyetinin Türkiye ve Dünyada örnek gösterilmesi, Çorum'un adının duyulması için çalışmalar yapmak istiyoruz. Bugün  engelli ve sağlıklı bireylerin birlikte engelleri aşabildiğine vurgu yapmak için NFK öğrencileri ile birlikte buz pateni eğitimi alıyorlar. Projelerimiz ulusal ve uluslararası düzeyde birçok alanda ses getiriyor. 13 Aralık 18.30'da Çorum Devlet Tiyatro Salonu'nda ' Hepimiz Aynı Bestenin Notalarıyız' konulu programımızda müzik konusundaki başarılarını gözler önüne sermeyi umuyoruz. 13 Aralıktaki programımıza bizlerin yanında olup engelleri birlikte aşacağımıza inanan herkesin katılımını bekliyoruz. " şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 05.12.2016 15:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165