Engelli Evi’ne bayram ziyareti

Çorum'un Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, Kurban Bayramı'nın 1. günü Ağcalı yolu üzerinde bulunan Engelli Bakım Evi'ni ziyaret etti.

16 Ekim 2013 Çarşamba 00:46
 Engelli Evi’ne bayram ziyareti


Çorum'un 
Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin UzunkayaKurban Bayramı'nın 1. günü Ağcalı yolu üzerinde bulunan Engelli Bakım Evi'ni ziyaret etti. Ziyareti esnasında bakımevinde yaşayan vatandaşlarla sohbet eden Başkan Uzunkaya, çikolata ve tatlı ikramında bulundu.

Ziyaret esnasında duygu ve düşüncelerini dile getiren 
Sungurlu Belediye BaşkanıSelahaddin Uzunkaya, "Ülkemizde engelleri aşmak için herkes görevini yapmaya çalışıyor. Ama çalışmalardan önce engelin bir ayıp olmadığının farkına varmalı, engelli vatandaşlarımızı evimizin arka odasına kapatmak yerine onlara yaşam sevincini aşılamalıyız. Bugün dışarı çıktığımızda bir kaza geçirebiliriz ve biz de engelli olabiliriz. Bu hayatın bir gerçeği, Ama baktığımızda engellileri anlayamayan da bizleriz. Asıl engel belki de bizdedir. Bakıma muhtaç kardeşlerimizi yılda sadece bir gün değil her zaman hatırlamalıyız" diye konuştu.


Gelenek devam ediyor

Öte yandan Çorum'un 
Sungurlu ilçesinde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen asırlık bayramlaşma geleneği bu yıl da devam ettirildi.

Mahmut Atalay Spor Salonu'nda gerçekleştirilen bayramlaşma programına
Sungurlu Kaymakamı Osman Beyazyıldız, Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Spor Salonu'nda başlayan bayramlaşma töreni sırasıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Devlet Hastanesi ile sona erdi.

Yaklaşık 3 aydır 
Sungurlu'da görev yaptığını belirten Kaymakam Beyazyıldız, "Böylesine güzel anlamlı programların yapılması beni çok etkiledi. Birlik beraberlik içerisinde Kurban Bayramımızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı hak'tan diliyorum" dedi.

Sungurlu Belediye Başkanı 
Selahaddin Uzunkaya ise, bayramların toplum içerisinde kardeşlik duygusunu bütünlediğini, örf ve adetlerimizi yücelttiğini belirterek, tüm Müslüman aleminin Mübarek Kurban Bayramı'nı en içten dilekleriyle kutladıklarını dile getirdi.

(İHA)





Son Güncelleme: 16.10.2013 00:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.