Engelli okullarına oyun grubu

İl Genel Meclisi Aile ve Engelliler Komisyonu parklar ve okullardaki engelli oyun guruplarının yeterli olup olmadığını araştırdı.

02 Ekim 2013 Çarşamba 19:08
 Engelli okullarına oyun grubu

İl Genel Meclisi Aile ve Engelliler Komisyonu parklar ve okullardaki engelli  oyun guruplarının yeterli olup olmadığını araştırdı. Komisyon Başkanı Mehmet Ali Erdoğan, Sungurlu ve Çorum'da hizmet veren iki ayrı okulun ihtiyaçlarına İl Genel Meclisi olarak katkı verilmesini talep etti.

Parklarda engellilere yönelik yapılanmaların yerinde olduğunu tespit ettiklerini bildiren Erdoğan, Sungurlu'da hizmet veren Bölükbaşı Özel Eğitim Okulu'nda 30 öğrencinin eğitim gördüğünü, normal okuldan bozma olduğu için özel eğitime uygun bir mimari barındırmadığını aktardı.

"Sungurlu ilçemizde Bölük Başı Özel Eğitim uygulama okulumuz bulunmaktadır. 30 engelli öğrenci eğitimine devam eden bu okulumuz,  ilk öğretim okulu olduğu için özel eğitime uygun değildir. Derslik sayısı azdır. Çocukların oynayabileceği oyun salonu yoktur. Oyun araç ve gereçleri raflarda muhafaza edilmektedir. Okulumuzun ek dersliğe ve oyun salonuna ihtiyacı vardır. Fiziki olarak yerlerinin müsait olduğundan,  ek derslik ve salon yapılması halinde, arsa açısından herhangi bir sıkıntı yoktur." diyen Erdoğan, ayrıca Kale Özel Eğitim Okulu'nun da sorunlarının bulunduğunu tespit ettiklerini sözlerine ekledi.

Temizlik vurgusu

İl Genel Meclis Üyesi Pehlül Soysal, köylerde yapılan yatırımların görüntü kirliliği ile karşı karşıya bulunduğunu belirterek, köylerde temizlik bilincinin aşılanması için projeler üretilmesini önerdi.

İl Genel Meclisi’nin dünki toplantısında, önerge kısmında söz alan Soysal, önergeden öte bir hatırlatma ve teklifte bulunacağını belirterek, köylere çok ciddi yatırım ve hizmetlerin yapıldığını, kilit taşlarla döşenen yolların görüntü kirliliği ile karşı karşıya bulunduğunu belirterek, “Kilit parke üzerine görüntü kirliliğini ortadan kaldırıcı projeler geliştirilmeli. Çöp konteynerleri ve benzeri tedbirler hayata geçirilmeli. Temizlik kültürünü aşılamakta fayda olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Toplantının diğer gündem maddelerini görüşen İl Genel Meclisi üyeleri, İmar Komisyonu Başkanı Ahmet Tuna, yerleşik alan ve civarı sınır tespiti yapılan köylerle ilgili raporu meclisin bilgisine sundu. bilgisine sundu.





Son Güncelleme: 02.10.2013 19:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.