‘Engellilerin verdikleri mücadele takdire şayandır’

Vali Necmeddin Kılıç, engelli olmalarına karşın onurlu bir şekilde yaşamak için mücadele eden, ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan vatandaşların birer güç kaynağı olduğunu söyledi.

01 Aralık 2016 Perşembe 10:20
‘Engellilerin verdikleri mücadele takdire şayandır’

Vali Necmeddin Kılıç, engelli olmalarına karşın onurlu bir şekilde yaşamak için mücadele eden, ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan vatandaşların birer güç kaynağı olduğunu söyledi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Vali Kılıç, tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına varana dek, her alanda önemli başarılara imza atan engellilerin verdikleri mücadelenin takdire şayan olduğunu vurguladı. Vali Necmeddin Kılıç, mesajında şunları iletti:

“Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde tüm dünyada kabul gören 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli bireylere yönelik toplumsal farkındalığın artmasına ve engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmalıdır.

Engelli vatandaşlarımızın hayatın tüm alanlarında varlık göstermelerine yardımcı olma hususunda devletimize de halkımıza da önemli görevler düşmektedir. Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına varana dek, her alanda önemli başarılara imza atan engellilerin verdikleri mücadele gerçekten takdire şayandır.

Geleceğe güvenle bakan, güçlü bir toplum olmanın öncelikli şartı, tüm bireylerin eşit fırsat ve imkânlardan yararlanabilmeleri, birlik ve beraberlik içinde, ortak umutları ve hedefleri paylaşarak yaşayabilmeleridir. Engellilerin mücadelelerinde onların yanında yer almak, onları teşvik etmek, onları herhangi bir dışlanmışlığa maruz bırakmadan hayatlarını sürdürebilmelerini sağlamak her zaman bizim öncelikli sorumluluklarımız arasında yer alacaktır. Engelli olmalarına karşın onurlu bir şekilde yaşamak için mücadele eden, ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan vatandaşlarımız bizim için aynı zamanda birer güç kaynağıdır. Kendilerine güvenildiği ve fırsat verildiği takdirde herkes kadar başarılı olabileceklerini kanıtlayan engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir.

Her birimizin bir gün engelli konuma düşünebileceği bilinciyle toplumsal duyarlılığın daha da artması için vatandaşlarımız da kurumlarımız da gerekeni en iyi biçimde yapmalıdır. Engelli kardeşlerimizin bizim üzerimizde hakları vardır. Ve yapılan çalışmalarla bu haklar sahiplerine teslim edilecektir.

Dünya Engelliler Gününün toplumsal duyarlılığın artmasına vesile olmasını temenni ediyor, kararlılıklarını yitirmeden amaçlarına ulaşmak için daha çok çalışan, hayata bağlılıklarıyla azimleriyle herkese örnek olan tüm engelli vatandaşlarımızı saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”


Son Güncelleme: 01.12.2016 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.