Erbakan Osmancık’ta anıldı

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesinin organize ettiği programla Osmancık'ta anıldı.

28 Şubat 2017 Salı 08:29
Erbakan Osmancık’ta anıldı


Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesinin organize ettiği programla Osmancık'ta anıldı.


Programa konuşmacı olarak Hitit Üniversitesi Öğretim Görevlisi Halil İbrahim Aşgın konuşmacı olarak katıldı.


Programın açış konuşmasını yapan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi Başkanı Kazım Sekili, ‘Bütün dünyanın Savunan Adam diye tanıdığı, devlet adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı unutmadığımızı ve unutmayacağımızı göstermek amacıyla bu programı düzenledik. Hocamızın anlaşılmasına bir nebze katkı sunabilirsek kendimizi mutlu addedeceğiz.’ diye konuştu.



Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın hayatını anlatarak konuşmasına başlayan Halil İbrahim Aşgın, hocanın hayatından kesitler sundu. “Üniversite yıllarında okuldaki talebelerin namaz kılmaları için mescit açılması konusunda büyük gayret göstermiş ve açılan mescitte hem namaz kılmışlar hem de ilmi ve dini sohbetler yapmışlardır” diyen Halil İbrahim Aşgın şu konulara değindi:


“Alman Ekonomi Bakanlığı için motorların daha az yakıt yakmaları konusunda araştırmalar yaparak rapor veren ve bu arada da doçentlik tezini hazırlayan Erbakan’ın, dizel motorlarda püskürtülen yakıtın nasıl tutuştuğunu matematiksel olarak izah eden bu tezi Alman ilim çevrelerinde büyük yankı uyandırmıştır. Tezin mecmualarda neşredilmesi üzerine o tarihte Almanya’nın en büyük motor fabrikası olan ve dünyada motorun ilk üretildiği Deutz Motor Fabrikalarının Umum Müdürü Prof. Dr. Flatz tarafından Leopard tanklarının motorları ile ilgili araştırmalar yapmak üzere bu fabrikaya davet edilmiştir.

1960 yılında Ankara’da yapılan Sanayi Kongresi’nde Gümüş Motorun yaptığı imalatları sunan Erbakan, “Yeni hedef otomobillerin Türkiye’de yapılmasıdır.” fikrini ortaya atmıştır. O zaman yönetimde olan askerler tarafından revaç bulan bu fikir üzerine Eskişehir Demiryolları CER atölyesinde “Devrim Otomobili” adıyla ilk yerli otomobil imal edilmiştir. Askeri yönetim Gümüş Motor Fabrikasını gezmiş büyük bir ilgi ve heyecan duymuştur. Bunun üzerine Erbakan, 200’e yakın general ve üst rütbeli subaya Milli Savunma Bakanlığı konferans salonunda bir sanayi konferansı vermiştir.”

Siyasi hayatı üzerinde de duran Halil İbrahim Aşgın 9 İ 1 S kuralı hakkında da bilgi verdi.


Aşgın, “Cihat İbadetini En İyi Şekilde İcra Etmenin Yöntemi’ni aynı zamanda mühendis de olan Erbakan 9İ+1S kuralıyla formüle etmiştir. 9İ’den birincisi (i)nanç sahibi olmaktır. Ancak güçlü bir iman kişiyi davasında ve mücadele azminde sebat üzerine kılar. İkincisi, (i)hlas sahibi olmaktır ki bu hususiyet kişiyi riya ve gösterişten uzaklaştırır. Muhlis olan makam, mevki, şan ve şöhret için değil yalnız ve yalnız Allah’ın rızası için koşturandır. Üçüncü i, (i)ttika sahibi olmaktır. Muttakiler, Allah’tan başka hiç kimseden ve hiç bir şeyden korkmayan kimselerdir. Dördüncüsü, (i)ttifak içinde olmaktır. Birlikte yol yürüyenler ihtilafa düşüp birbirleriyle didişmemelidirler, aksi halde güçlerini iç çekişmelerle heba ederler. Beşincisi, (i)yi ahlak sahibi olmaktır. Cihat erleri gıybet, dedikodu, haset, kibir, kin ve iftira gibi kötü hasletlerden uzak durmalılardır ki; bu da ancak nefis terbiyesiyle mümkündür. Altıncı i, (i)hsan sahibi olmaktır. Kendisine verilen vazifeyi layık-ı vech ile yapan kimselere muhsin denir. Yedincisi, (i)stişare ile çalışmaktır. Cihat erleri tek doğrunun kendi düşünceleri olduğu zehabına kapılmaksızın işlerini aralarında istişarelerle yapmalıdırlar. Sekizincisi, (i)taat etmektir. İstişarelerle alınan kararların yürütülmesinde yöneticilere itaat esas olmalıdır. Dokuzuncu ve sonuncu i, (i)stikamet sahibi olmaktır ki cihat erleri her ne kadar cihat en büyük ibadet olsa da diğer ibadetleri ihmal edilmemesi gerektiğinin farkında olmalılar ve diğer tüm dini vecibelerini eksiksiz yerine getirmemelidir. Erbakan Hocanın 9İ ye ilave ettiği “s” ise (s)adakattır. Sadıklar zor ya da dünya menfaatlerini görseler de cepheyi terk etmeyip, her hal ve koşulda davaya sadakat gösterenlerdir” diye konuştu.


Akıcı bir üslupla konuşan Halil İbrahim Aşgın konuşmasını Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın şu sözüyle bitirdi. ‘Hayatı inandığı değerler uğruna cefa ve ıstırapla geçen Milli Görüş lideri Erbakan’ın meşhur Davam kitabı şu cümlelerle bitmektedir: “Ben bu mücadeleyi ikbal, makam, şöhret veya seçimlerde bana oy versinler diye yapmadım. Ne yaptıysam Allah rızası için yaptım”


Daha sonra soru cevapla Erbakan hocanın farklı yönlerinin ele alınmasıyla devam eden program hocaya dua edilerek sona erdi.


Son Güncelleme: 28.02.2017 08:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165