Erdoğan'dan 'sandıkları patlatalım' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kadeş Meydanı'nda vatandaşa hitap ederken, 'Çorum'da sandıkları patlatalım' mesajı verdi.

13 Ağustos 2022 Cumartesi 15:55
Erdoğan'dan 'sandıkları patlatalım' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Kadeş Barış Meydanı’nda Çorumlularla  buluştu. Helikopterle Çorum’a gelen yaklaşık 1.5 saat rötorla gelen Erdoğan, otobüsle miting alanına ulaştı.

Erdoğan’a Çorum programında eşlik eden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Erdoğan kısa bir şekilde hitap etti. Bilim ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise Sungurlu'dan temel atma törenine katıldı.

‘HAVAALANI’ SLOGANI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu konuşurken Çorumlular ‘havaalanı’ diye slogan attı. Bakan Karaismailoğlu ise Kırkdilim Tüneli, bölünmüş yol başta olmak üzere devam eden yatırımlardan özetle bahsetti, havaalanı konusuna değinmedi.

ÇORUM’A TEŞEKKÜR

Mitin alanı dışında Gazi Caddesi Atatürk Lisesi önünden Saat Kulesi istikametine  tretuarlar, çevredeki parklar ve işyerleri ellerinde Türk bayrakları ile vatandaşlarla doldu. Yol boyunda yer alan Sungurlu'nun Arifegazili Muhtarlığı'nın yeniden belde olmak istediklerine dair afişi dikkat çekti.

COŞKULU ALKIŞLAR

Coşkulu alkışlarla meydanda vatandaşlarla buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının başında öncelikli yerel seçimlerde Çorum’un verdiği desteğe teşekkür etti. “Çorum’a gelirken elimiz boş gelmedik” diyen Erdoğan, “Maliyeti 3 milyar 263 milyon lirayı aşan 78 eser ve hizmetin resmi açılışını bugün yapıyoruz. Bizde laf yok, bizde iş var, iş.” diyerek Belediye, Özel İdare hizmetleri ile devlet yarımlarını sıraladı.

‘ÇORUM’DA SANDIKLAR PATLAYACAK’

Erdoğan şöyle devam etti: “Yarın partimizin kuruluşunun 21. Yıldönümünü ulaşacağız. Merhum Neşet Ertaş ‘aşk ile çalışan yorulmaz’ diyordu. Biz de 14 Ağustos’ta 2001’de hangi heyecanla yola çıktıysak, bugün de aynı heyecanı yüreğimizde taşıyoruz. Şimdi şurada bir poster görüyorum. 6’lı masa mönüsü diyorlar. Herhalde siz bu mönüyü görüyorsunuzdur. Bir poster daha var. Leblebi koydum tasa, doldurdum basa basa, ağzınızla kuş tutsanız, size oy yok 6’lı masa. Burası neresi, Çorum. O kadar. Yiğidin harman olduğu yer burası kolay değil. Ülkemizin her karış toprağında mührümüzün olduğunu görüyoruz. Birileri masa kurup sabah akşam iftira üretirken, biz hizmet üretiyoruz. Memleket işi gönül işi. Zorla güzellik olmaz. Hizmette gözü olmayanların içler acısı halini görüyorsunuz. Biz gecemizi gündüzümüze katarken, birilerinin neyle uğraştığını görüyorsunuz. Çorumlular öyle bir ses verin ki, sade 6’lı masa değil, masanın altı da duysun. Çalmadık kapı kalmayacak. İnşaallah Çorum’da sandıklar birer birer patlayacak. Bütün dünya ekonomik krizle uğraşıyor. Pazartesi’den itibaren 40 çeşit üründe Tarım Kredi kooperatiflerinde ciddi manada indirime gidiyoruz. Alışverişlerinizi rahatlıkla burdan yapabilirsiniz. Piyasaları böylece daha da rahatlatacağız. Bazı zincir marketler de kendilerini buna göre ayarlayacak. Artık CHP ve şürekâsı bundan sonra arkadan nal toplayacaklar, nal. Zaten yaptıkları bir şey yok, ortaya koydukları bir eser yok. Sadece laf, sadece iftira. Hepsini aşacağız. Türkiye’nin çıkarlarını gözetmekten başka bu iktidarın bir derdi yok. CHP’nin belediyelerindeki yolsuzluk, hırsızlık, ahlaksızlık vakaları almış başını gidiyor. Zaten Bay Kemal, sayın Baykal’ı bir kasetle devirip gelmedi mi? Hizmetleri veya eserleri ile konuşulmak yerine hergün yeni bir skandalla ülkenin gündemini meşgul ediyorlar. Bay Kemal’in çok farklı özellikleri var. SSK’nın başındayken hastaneleri ne hale getirdiğini biliyorsunuz değil mi? Biz şuna bakacağız. Memleket işi gönül işi. Gittikleri her yerde yalan, yanlış, bütün ellerinde olan büyük şehirlerde attıkları doğru dürüst bir adım yok.”

‘Polisimize, askerimizi el kaldıranların yanında olanlardan bir şey olmaz’ diyen Erdoğan, ana muhalefet partisi CHP’yi eleştirdi. Erdoğan, “Türkiye’ye dair hiçbir ideali olmayan bir muhalefetle karşı karşıyayız maalesef. Bunların tek sermayesi kızarmayan yüzleri, yaşarmayan gözleri” dedi.

HIZLI TRENDE ÇORUM YATIRIM PROGRAMINDA

“Son 20 yılda 15 seçimin tamamında bize sahip çıktınız. Rekor oy oranlarıyla desteğinizi bizden esirgemediniz. Biz de kamu ve belediye yatırımlarımızla Çorum’un çehresini değiştirdik. Bugün Çorum denilince akla artık sadece tarım değil, ihracat, sanayi geliyor. Artık Çorum denince, çevre düzenlemesi, geniş caddeleri, tünelleri, modern kamu binaları ve spor tesisleri Türkiye’nin yüz akı bir şehir geliyor. Karşımda mesai arkadaşım sevgili Erol’u ve oğlu Abdullah Tayyip’i görüyorum. Gelin onların ruhlarına bir Fatiha okuyalım. Son 20 yılda Çorum’un kat ettiği mesafeden, Çorumlular’ın başarısından bizler de gurur duyuyoruz. Son 20 yılda Çorum’a toplam 23.5 milyar lira tutarında yatırım yaptık.” diye konuşan Erdoğan, enerji, tarım, eğitim, sağlık, spor, ulaşım alanında yapılan ve yapımı devam eden yatırımları saydıktan sonra, “Saatte 200 kilometre hız yapacak hızlı trenin, Kırıkkale-Samsun arasındaki hatta Çorum bölümünü yatırım programına aldık. Ulaştırma Bakanımız Kırıkkale-Çorum-Samsun hızlı tren hattı ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Şimdi bir müjdeyi sanayi ile ilgili verelim.Çorum’u Savunma Sanayiinde öne çıkan merkez haline getiriyoruz. Sungurlu OSB’de 6 milyarlık bir bedelle 3 ayrı fabrikadan oluşan savunma sanayi yatırımı yapıyoruz.  Cumhur ittifakı olarak, tam kapasite ile Çorum’un genelinde el ele vererek bir, beraber, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız.” Savunma sanayi alanındaki yatırım müjdesini verdi.

TEK KALEMDE EN BÜYÜK SAVUNMA YATIRIMI SUNGURLU’DA

Erdoğan, daha sonra temel atma için Sungurlu’ya bağlandı. Sungurlu’dan bağlanan Bilim Sanayi Teknoloji Bakanı Mustafa Varank “Tek kalemde en büyük savunma sanayi yatırımını Çorum’da yapıyoruz. Bu fabrikalarda 2 bin 500 kişi istihdam edilecek. 2023 ilkbaharda bitecek. Çorum’a yapılan fabrikalarla ilgili yurt dışından 300 milyon Euro ithalat yapıyoruz.” bilgisini aktardı. Daha sonra kurdele kesilerek fabrikaların temel atımı yapıldı. Ayrıca yatırımlar hizmete açıldı.

Son Güncelleme: 14.08.2022 00:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emekli Çorumlu 2022-08-13 23:21:59

Artık sandıkmı patlar balonlarmı patlar yoksa ampul mu patlar 1 sene içinde görecez hep beraber

Avatar
Patlak ampul 2022-08-14 11:03:43

Catlak patlak, yusyuvarlak, kremali borek, sutlu corek, cek varandas cek, elini ampulden cek. Bakalim sandik mi patlayacak ampul mu patlayacak. Gorecuuuuk. 20 yildir hep ayni laf, Bay Kemal assagi Bay Kemal yukari, kaset Baykal falan. Millet demez mi sana feto, kaset, kumpas ???

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2022-08-13 17:46:53

Çorum'u uyutmaya geldikleri belli oluyor. Çorum insanı HAVALİMANI dye bağırıyor, ULAŞTIRMA BAKANI oralıbile olmuyor. DANIŞIKLI dövüş izliyoruz. Senelerdir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Senelerdir Çorum da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA....

Avatar
Bir şartla .. 2022-08-13 21:36:20

Reis sen vekilleri, başkanı, teskilatlari komple yeni temiz insanlara devret biz sandıkları patlatiriz. Ama bu ekiple devam dersen patlayan parti olur.

Avatar
Çorumlu Dayı 2022-08-13 19:13:56

Hey gidi günler Abide kavşağında 40 bin kişinin katıldı mitinglerden sonra Kadeş meydanında miting yapmak. Günlerce millet telefonla tek tek mitinge davet edildi. Araçla evinizden alalım denildi. 20 bin kişiye SMS atıldı. Köylerden muhtarlar zorla araç kaldırdı. İlçeler geldi. Çorum merkezde millet evinden çıkmadı. Güle güle AKP...

Avatar
Külhan beyi 2022-08-13 18:52:23

Bu defa gerçekten patlayacak.Sandıkta bu defa görüşeceğiz.

Avatar
Vatandaş 2022-08-13 17:24:36

15.30 denildi 17,24 halen bekliyoruz

Avatar
Çdriumlu 2022-08-13 16:08:52

Veteriner fakültesi bölümü neden açılmıyor Çoruma

Misafir Avatar
Cevap 2022-08-13 22:11:16 @Çdriumlu

Geleceği olmayan bir bölümü açıp devletinin kaynakları gereksiz yere heba mı olsun?bölüm açılması için kamuoyu oluşturmaya çalıştığınızı,kişiye özel kadro beklediğinizi sağır sultan biliyor.Bu millet bunu yutmaz.

Beğenmedim! (1)

banner165