Erdoğan, Çorumlu muhtarları ağırladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştirdiği 19’uncu Muhtarlar Toplantısı’nda Çorumlu muhtarları ağırladı.

21 Ocak 2016 Perşembe 10:23
Erdoğan, Çorumlu muhtarları ağırladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştirdiği 19’uncu Muhtarlar Toplantısı’nda Çorumlu muhtarları ağırladı.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen toplantıya Çorum merkez ve ilçelerinden 40’a yakın mahalle ve köy muhtarı katıldı.
Toplantı vesilesiyle Çorum’un yanı sıra Adıyaman, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Diyarbakır, Kastamonu, Malatya, Mersin ve Ordu’dan gelen 400’e yakın köy ve mahalle muhtarı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın misafiri oldu.
Türkiye’nin 10 ilinden gelen mahalle ve köy muhtarları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki öğle yemeğinde ağırlandı.
‘MUHTARLARLA BULUŞMAMDAN BİRİLERİ RAHATSIZ’
Yemek öncesinde muhtarlara hitaben bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, devletle millet arasındaki en yaygın ve en hassas etkileşim kanalının muhtarlar olduğunu belirterek, bu yüzden muhtarların görüş, düşünce ve hissiyatlarının kendileri için önemli olduğunu söyledi.
Bugüne kadar 400’er kişilik gruplar halinde 19 kez gerçekleşen bu buluşmalardan birilerinin rahatsız olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletin oyuyla göreve gelmiş Cumhurbaşkanı ile yine milletin oyuyla vazife üstlenmiş, devletin ülkedeki en yaygın temsil ağını oluşturan muhtarların muhabbeti, kimi, niye rahatsız ediyor?” dedi.
‘ESKİ TÜRKİYE ARTIK YOK’
“Bunlar, milletin öne çıktığı yerde kendilerinin esamisinin okunmayacağını bildikleri için, muhtarların ve halkın her kesiminin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırlanmasını hazmedemiyorlar” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “İstedikleri kadar debelensinler, çırpınsınlar. Koskoca ülkeyi, koskoca milleti bir avuç, kerameti kendinden menkul seçkinin, kendine aydın, akademisyen diyen lümpenin yönettiği Eski Türkiye, artık yok.”
Müzik sanatçısı merhum Cem Karaca’nın bir şarkısının sözlerinden alıntı yaparak ‘Yarım porsiyon aydın’ benzetmesine atıfta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cem Karaca, bu lümpen aydınlar için ne diyor biliyor musunuz? ‘Yarım porsiyon aydın’ diyor. Rahmetli çok bonkör davranmış… Bugün aydın geçinenler değil yarım, çeyrek porsiyon kıymetinde dahi değil. İstisnalar kaideyi bozmaz” diye konuştu.

Son Güncelleme: 26.07.2018 01:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.