Erkekler de özgürlük istiyor

Eğitim Bir Sen Çorum Şubesi Başkan Yardımcısı Eyyüp Çiçek, erkeklerin kılık kıyafet özgürlüğünün sağlanmasını istedi.

08 Ekim 2013 Salı 10:59
 Erkekler de özgürlük istiyor


Eğitim Bir Sen Çorum Şubesi Başkan Yardımcısı Eyyüp Çiçek, erkeklerin kılık kıyafet özgürlüğünün sağlanmasını istedi.

Eğitim-Bir-Sen olarak hükümetin açıkladığı demokratikleşme paketini son derece olumlu bulduklarını bildiren Çiçek, şöyle dedi; “Bununla birlikte kamuda kılık-kıyafet düzenlemesinin sadece başörtüsü ile sınırlı tutulmamasını istiyoruz. Erkek kamu görevlilerine de kılık kıyafet özgürlük talebinde ısrarcıyız ve 18 Mart 2013 tarihinde süresiz olarak başlattığımız sivil itaatsizlik eylemimize tüm üyelerimizle sorunun yasal olarak çözülmesine kadar devam edeceğiz.

Erkek kamu görevlilerinin takım elbise, kravat, saç, sakal gibi yasaklardan kurtarılmasını, özgürlük paketinin daha kapsayıcı ve daha özgürlükçü olmasını istiyoruz. Sendika  olarak, 12 milyon 300 bin imza ile hükümete sunduğumuz kamuda kılık kıyafet özgürlüğü talebimizde ısrarcıyız.

Takım elbise, kravat zorunluluğunun kaldırılması, saç, sakal, bıyık ve favorinin uzunluğu gibi, erkeklerin şekline yönelik sınırlamalara son verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. İnsan hak ve hürriyetlerini ihlal eden başörtüsü yasağının talebimiz doğrultusunda sona erdirilmesini demokrasi adına önemli bir adım olarak görüyoruz.

Kamuda çalışan kadınlar arası ayrımcılığı da sona erdirecek, demokrasi yolculuğunda yeni yeni mesafeler alınmasına vesile olacak başörtülü kadınların eş kontenjanından birey sayılma ayıbını bitirecek olan yeni demokratikleşme paketi erkek memurların kılık kıyafet özgürlüğü taleplerini de kapsamalıdır. Başbakanlığın yönetmelik değişikliğinde talebimizi dikkate almasını bekliyoruz.”




Son Güncelleme: 08.10.2013 11:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.