‘Erkeklere kıyafet dayatması sona ersin’

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatçi, demokratikleşme paketindeki kılık kıyafet...

08 Ekim 2013 Salı 12:02
 ‘Erkeklere kıyafet dayatması sona ersin’

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatçi, demokratikleşme paketindeki kılık kıyafet düzenlemenin tüm kamu çalışanlarını kapsaması ve taleplerinin yönetmelik değişikliğinde yer alması amacıyla Başbakanlığa yazılı başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Memur-Sen olarak, hükümetin açıkladığı demokratikleşme paketini olumlu karşıladıklarını ancak kamuda kılık-kıyafet düzenlemesinin başörtüsü ile sınırlı tutulmasını bir eksiklik olarak gördüklerini belirten Saatçi, “Memur-Sen, pakette yer alan başörtüsü özgürlüğünün yanında erkek kamu görevlilerinin de takım elbise, kravat, saç ve sakal gibi yasaklardan kurtarılması talebimizi yineliyoruz. Hazırlanan bu paketin daha kapsayıcı ve daha özgürlükçü olması ve kamuda kılık-kıyafet özgürlüğüne ilişkin haklı taleplerinin karşılanması için, Kılık-Kıyafet Yönetmeliği’nde yapılacak değişiklikte, erkek kamu görevlilerinin kılık-kıyafet kanunundan kurtulması gerektiğine inanıyoruz. Bu doğrultuda, kamudaki kılık-kıyafet özgürlüğünün kapsamının genişletilmesi, başörtüsü özgürlüğünden yararlananların kapsamında sınırlama yapılmaması ve erkek kamu görevlileriyle ilgili olarak da takım elbise, kravat zorunluluğunun kaldırılması, saç, sakal, bıyık ve favorinin uzunluğuna, şekline yönelik sınırlamalara son verilmesi taleplerimizin yönetmelik değişikliğinde yer alması amacıyla başbakanlığa yazılı başvuruda bulunduk.” dedi.


‘Kamuda erkeklere yönelik kıyafet dayatmaları da sona ersin’

Özgürlük ve demokrasi adına başörtüsü yasağının kaldırılmasını önemli bir adım olarak gördüklerini vurgulayan Saatçi, şöyle dedi; “Memur-Sen olarak, 30 yıldır insan hakkı ve inanç özgürlüğünü ihlal eden başörtüsü yasağının sona erdirilmesini özgürlük ve demokrasi adına önemli bir adım olarak değerlendiriyor, başörtüsü yasağının sona erdirilmesi, kamuda çalışan kadına yönelik bir ayrımcılığı sona erdirdiği gibi kadın-kadın eşitliğinin sağlanması açısından da son derece önem arz ediyoruz.

Demokrasi yolculuğunda her geçen gün yeni mesafeler alan ülkemizin daha da demokratikleşmesi için kamuda çalışan erkeklere yönelik kılık-kıyafet dayatmalarının da sona erdirilmesi gerekiyor. Bu amaçla demokratikleşme paketi kapsamında kılık-kıyafet yönetmeliğinde yapılacak değişikliklerle erkeklere dayatılan kılık-kıyafet yasaklarının kaldırılması ve tüm kamu görevlilerine yönelik özgürleştirici için adımların atılmasını istiyoruz.”





Son Güncelleme: 08.10.2013 12:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.