Erol Kavuncu’dan talep

Sendikacı Necati Gül, Türk Tarım Orman Sendikası’nın AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu’dan talebini yazılı açıklamayla iletti.

22 Ocak 2019 Salı 01:07
Erol Kavuncu’dan talep

Türk Tarım Orman SendikaŞube Başkanı Necati Gül, Türk Tarım Orman Sendikası’nın AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu’dan talebini yazılı açıklamayla iletti.

İşte o talep:

08.10.2013 tarih ve 28789 sayılı Resmi Gazete’de Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmelik ile birlikte kamuda başörtüsü yasağı kaldırılmıştır.

Kamu kurum ve kuruluşlarında başörtüsü yasağının kaldırılması sevindirici olmakla beraber, düzenleme hem erkek hem de bayan memurlar açısından beklentileri karşılamamıştır.

Yönetmelik, birçok devlet memurunun içine sinmemiştir. Esasen sadece başörtüsü serbestisi olarak yapılan değişiklik, erkek memurlar kadar, bayanlar açısından da yetersiz olmuştur.

Bunun üzerine gerekçeleri farklı olmak üzere Sendikalar 2013 yılından itibaren “Serbest Kıyafet” eylem kararı almıştır.

Bu karar sonrası Kamu kurum ve kuruluşları; yönetmeliğin uygulamalarından kaçınmış sessiz kalarak çalışanların başına bela olmamıştır.

Süreç akışına bırakılmış sözde yetkili sendikanın Genel Başkanından Şube Başkanına kadar serbest kıyafet uygulamamız devam ediyor deyip mevzuat değişikliği yapılması için bir çaba harcamamış, toplu sözleşme masasına getirmeyi akıllarından bile geçirmemiştir. İşte meselede burada başlamıştır.

Neden mi?

Birisi çıkıp eski sendika yöneticisi de olsa serbest kıyafet uygulamasına ‘dur’ diyor.

Gelinen noktada Tarım İl Müdürlüğü çalışanları bir yıldır huzursuz ve mutsuzdur. Her geçen gün yeni bir uygulama ya da yeni bir olay ile karşı karşıya kalmakta, her gün acaba bugün kamu çalışanının aleyhine ne olacak beklentisi içinde. En son icraat ise tüm personelin araziye giderken bile takım elbise giyeceksiniz olmuştur.

Biliyorsunuz Tarım İl Müdürlüğü yöneticilerine baktığımızda; malum bir sendikanın eski yada mevcut şube başkanı veya yöneticisi. Bu nedenle konuyu bizim kadar kendileri de çok iyi biliyor.

Yahu arkadaş siz sendikacı mısınız yoksa müdür mü? Sendikacı iseniz kamu çalışanının arkasında durun. Müdür iseniz sendika yönetiminden istifa edin. Ha! bir nedenle istifa eder yada ayrılırsanız, hâla benim sendikam deyip sendikacılık da yapmayın.

Ey malum sendikanın Genel Merkez ve yerel yöneticileri serbest kıyafet kararınızın arkasında mısınız değil misiniz?

Çorum Tarım İl Müdürlüğündeki hali hazırda müdür olan eski şube başkanlarına yada yönetim kurulu üyelerine gelince dilleriniz lâl mı oldu?

Biz Türk Tarım Orman Sendikası olarak; genel ahlak kuralları çerçevesinde, absürt olmamak üzere, toplumun genelinin değer yargılarına uygun olarak bir şeyin simgesini temsil etmemek şartı ile eski bir bakanın sözü ile genel geçer kurallar çerçevesinde serbest kıyafetin arkasındayız. Bununla ilgili yönetim kurulu kararımız da var. Ancak sizin gibi sivil itaatsizlikte yapmıyoruz. Siz bunun neresindensiniz.?

Eski bir Sendikacı ve hali hazırda milletvekilimiz olan Sayın Erol Kavuncu Bey’e sesleniyorum. Sayın Vekilim siz kamuda çalışırken serbest kıyafet uygulamasını desteklemek adına icraatlarınız vardı. Bir vekil olarak bu konuyu bir daha gündeme gelmemek üzere çözmeniz talebimizdir.

Çamurda çaltakda her an araziye, ahıra yada ağıla gitme pozisyonunda bulunan Veteriner Hekim, Ziraat Mühendisi, Teknikeri , Teknisyeni yani Teknik, Sağlık ve İdari personelin takım elbise ile çalışsın istemezsiniz.

“Özgürlüğün sınırları, benim anladığım özgürlükle sınırlıdır” diyen Tarım İl Müdürlüğü yöneticilerine icraatınızla bir şeyler söyleyeceğinizden eminim.

Çünkü, Çorum başta olmak üzere ülke tarımına ne yapabilirizi konuşmamız gerekirken, tüyle kılla uğraşmayı bu ülkeye yakıştıramıyorum. Kıl ve tüy ile uğraşırsanız bu kamu personelinden verim alabilir misiniz? Sonra kimse proje ortaya koymuyor demeye hakkımız var mı? Bu uygulamayı gelinen süreçte Sayın Cumhurbaşkanına da ihanet olarak görüyorum. Bizim bunlarla uğraşacak zamanımız yok artık. Kılık kıyafet ile ilgili bir basın açıklaması yapmak mecburiyetinde kaldığımdan dolayı kamu oyundan da özür diliyorum.”

Son Güncelleme: 22.01.2019 11:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vekilime 2019-01-22 03:55:33

Tosya İskilip yolunun yapımı konusunda girişim olması temenni ile.
İlçe nufüsu ERİYOR ERİYOR.
Talep o kadar kolay istekmi YOK ilçe sorunu bilinmezmi?

Avatar
Bayatlı 2019-01-22 05:07:45

Bir eser bir faaliyete öncülük etmesi ne güzel MUTLULUK VERİCİ 4köşe ediyor insanı

Avatar
çorumlu 2019-01-22 11:49:01

sayın vekilin fotoğrafında arka fonda yer alan bayraklar ne anlam ifade ediyor?

Avatar
Oguzlar 2019-01-25 17:21:31

Oguzlar bir daha oguzlar