Erzen, Kolaylı ve Arslan güven tazeledi

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu'nda Anadolu gazete sahiplerini temsil edecek üç...

01 Şubat 2015 Pazar 17:17
 Erzen, Kolaylı ve Arslan güven tazeledi


Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu'nda Anadolu gazete sahiplerini temsil edecek üç üyenin seçimi önceki gün Ankara'da yapıldı.


2 ekip halinde yarışan 6 adayın yer aldığı seçimde Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Nuri Kolaylı ve Konya Yenigün Gazetesi sahibi Mustafa Arslan ‘BİK Genel Kurulu’ üyeliklerine yeniden seçildi.


Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda düzenlenen seçime Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdür (BYEGM) Yardımcısı Uğur Eroğlu, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda delege katıldı.


Feridun Fazıl Özsoy’un başkanlığındaki divan heyetinde Mevlüt Yeni, Ergun Ata ve Rıza Özel’in yanı sıra Mehmet Kahraman Akseki ve Süheyla Parmak Aydos görev aldı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan seçimde kürsüye gelen BYEGM Genel Müdür Yardımcısı Uğur Eroğlu, yaptığı selamlama konuşmasında Anadolu basınının Türk medyasındaki yeri ve öneminden bahsetti.


Seçimle ilgili hatırlatmalarda bulunarak adaylara başarılar dileyen Uğur Eroğlu, seçimin Anadolu basınına ve Türkiye’ye hayırlar getirmesi dileğinde bulundu.


Sandık kurulu üyelerinin belirlenmesinin ardından oylamaya geçildi. Seçime birlikte katılan Şevket Erzen, M. Nuri Kolaylı ve Mustafa Arslan 538 oy alarak BİK Anadolu Gazete Sahipleri Temsilciliği'ne seçilirken diğer adaylar Yılmaz Karaca, Mehmet Ali Dim ve Kemal Kapaklı’nın seçimden çekildiği öğrenildi.


Bu sonucun ardından Anadolu Gazete Sahipleri Temsilciliği görevini yürüten Erzen, Kolaylı ve Arslan güven tazeleyerek yeniden BİK Genel Kurulu Üyeleri arasına girmeyi başardılar.


Başarılı organizasyona teşekkür


BİK Genel Kurulu ‘Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcileri Seçimi’,  Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM)’nün başarılı organizasyonuyla tamamlandı.


Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda yapılan seçimde görev alan BYEGM personeli, BİK Genel Kurulu’nda Anadolu gazete sahiplerini temsil edecek üç üyenin belirlendiği organizasyonu büyük özveri ve titizlikle gerçekleştirdi.


Salonun güvenlik önlemlerini de özenle yerine getiren BYEGM yetkilileri, sabahın erken saatlerinde Anadolunun dört bir yanından gelen delegeleri tek tek karşılayarak seçimler hakkında bilgilendirdiler.


Seçimlerin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için aylardır titiz bir çalışma içinde olduklarını söyleyen BYEGM Genel Müdür Yardımcısı Uğur Eroğlu, “Bu titiz çalışma sonucu herşey istediğimiz gibi geçti. Bu seçimle göreve gelecek arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.


BÜYÜK DESTEĞE TEŞEKKÜR


Anadolu gazete sahiplerinin 3 temsilcisinin belirlendiği seçime toplam 6 aday başvuruda bulundu. Bunlardan Prof. Dr. Kemal Kapaklı, Mehmet Ali Dim ve Yılmaz Karaca seçimlerin yapıldığı salona gelmezken, delegelerden 538’inin tercihi ile Mehmet Nuri Kolaylı, Mustafa Arslan ve Şevket Erzen seçimi kazandılar.


Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilciliği görevine yeniden seçilen Şevket Erzen, Mehmet Nuri Kolaylı ve Mustafa Arslan kendilerine destek veren tüm delegelere teşekkür ettiler.


Erzen, Kolaylı ve Arslan açıklamalarında, “Kar kış demeden bu salona gelerek bizlere destek veren tüm gazete sahibi meslektaşlarımıza yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Onların bize olan güvenini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da boşa çıkarmayacağız. Her ortamda ve şartta, onların sorunlarına sahip çıkmak için gece gündüz mücadele etmeye devam edeceğiz. Ayrıca, bu büyük organizasyonu, büyük bir özveri ile başarılı bir şekilde sonlandıran başta Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Cemalettin Haşimi ve Genel Müdür Yardımcısı Uğur Eroğlu olmak üzere tüm BYEGM personeline teşekkür ediyoruz” dediler.


Eroğlu: ‘Yerel medya Türkiye’nin sesi’


BYEGM Genel Müdür Yardımcısı Uğur Eroğlu, “Çağdaş demokrasilerde yerel medya, önemini ve etkisini gün geçtikçe artırıyor” dedi.


BİK Genel Kurulu ‘Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcileri Seçimi’nde konuşan Uğur Eroğlu, mahalli konuların genel kamuoyuna taşınmasının ancak güçlü bir yerel medyayla mümkün olabileceğine işaret etti.


“Yerel medya, Türkiye'nin sesini, taleplerini, şikâyetlerini, özlemlerini yansıtan en önemli vasıta” diyen Eroğlu, Anadolu basınının Türk medyasındaki yeri ve önemine dikkat çekti.


BİK Genel Kurulu'nda Anadolu gazete sahiplerini temsil edecek üç üyenin belirleneceği seçimin sağlıklı ve adil yapılabilmesi hususunda BYEGM’nin azami dikkat ve itinayı gösterdiğini vurgulayan Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Basın İlan Kurumu Genel Kurulu için Anadolu gazete sahipleri arasından yapılacak temsilci seçimi için burada toplanmış bulunuyoruz.


Bildiğiniz gibi 195 sayılı Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanun'un 5. maddesi gereğince, Basın İlan Kurumu Genel Kurulu için Anadolu gazete sahipleri arasından üç temsilci seçimi, Genel Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilmektedir.


İlgili yönetmelik uyarınca seçime katılacak temsilciler, resmî ilan yayınlama hakkını haiz veya bu hakkı kullanmak için bekleme süresinde olan tüm gazete sahiplerinin katılımı ile belirlenmektedir.


Bu nedenle Basın İlan Kurumu, valilikler, Cumhuriyet başsavcılıkları ile koordine bir çalışma yürüttük. İlgili mevzuat gereğince seçime katılma hakkı bulunan basın kuruluşlarımızın eksiksiz tespiti için büyük özen gösterdik; gerek yazışmalarla gerekse duyurularla Anadolu'nun her köşesindeki gazetelere ulaşmaya çalıştık. Oy kullanma hakkına sahip gazetelerin tespiti ve aday belirleme çalışmalarının tüm aşamalarını sizlerle paylaştık.


Kısacası bu seçimin sağlıklı ve adil yapılabilmesi hususunda Genel Müdürlük olarak azami dikkat ve itina gösterdik.


YEREL MEDYA TÜRKİYE’NİN SESİNİ YANSITIYOR


Çağdaş demokrasilerde yerel medya, önemini ve etkisini gün geçtikçe arttırmaktadır. Yerel olanın genel kamuoyuna taşınması; çok sesliliğin, çok renkliliğin tüm topluma yansıtılması, ancak güçlü bir yerel medyayla mümkün olabilir.


Bunun içindir ki yerel medyanın güçlendirilmesi, sorunlarının çözümü konusunda yapılan her çalışma, çağdaş demokrasimize bir hizmettir. Genel Müdürlük olarak yerel medyaya yönelik tüm çalışmalarımızı bu anlayışla yapmaktayız.


Başbakan Yardımcımız Yalçın Akdoğan’ın bizlere, -aynı zamanda bir gazeteci kimliğiyle- talimatları, teşvikleri ve yönlendirmeleri de hep bu çerçevededir.


Yerel medya, Türkiye'nin sesini, taleplerini, şikâyetlerini, özlemlerini yansıtan en önemli vasıtadır. Onun içindir ki sizler, çok önemli bir kamu hizmetini yapan kurumların temsilcilerisiniz.


Bu nedenle Genel Müdürlüğümüz, yerel medya için uygun şartları oluşturmak amacıyla yoğun çaba göstermektedir. İnanıyorum ki bilgi, fikir alışverişiyle, ortak çalışmalarla, milletimize ve ülkemize karşı sorumluluğumuzu hep birlikte en iyi şekilde yerine getireceğiz.


Bugün gerçekleştireceğimiz seçim, yerel medyamızın ulaştığı demokrasi kültürü ve rekabet olgunluğunu da göstermesi bakımından örnek olacaktır.


Değerli adaylar başta olmak üzere, oy kullanacakların ve tüm katılımcıların kendilerinden beklenen olgunluğu sergilemek için azami gayret göstereceklerine inanıyoruz.


Seçimimizin Anadolu basınına ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”




Son Güncelleme: 01.02.2015 17:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.