‘Esareti hiçbir zaman kabul etmedik’

MİSİAD Çorum Şube Başkanı Selahattin Ezer, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü nedeniyle...

17 Mart 2015 Salı 16:35
 ‘Esareti hiçbir zaman kabul etmedik’


MİSİAD Çorum Şube Başkanı Selahattin Ezer, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, Türk milletinin  tarih sahnesine çıktığı ilk günden beri en belirgin özelliğinin istiklal ve bağımsızlığına olan düşkünlüğü olduğunu, bu durumun millet olarak kendisine seçmiş olduğu bozkurt  sembolünden de bilindiğini  bildirdi.


Ezer, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: ”Türk milleti her zaman vatanını toprağını ve bağımsızlığını canı dahil her şeyin üzerinde tutmuştur. Esareti hiçbir zaman kabul etmemiş ve bağımsızlığı uğruna her türlü bedeli ödemiştir 


Çanakkale zaferi sadece TÜRK tarihinin değil dünya tarihinin en büyük kahramanlık destanı ve tarihin akışını değiştiren bir zaferdir her türlü yokluk ve teknolojik yetersizliğe rağmen vatan sevgisi ve iman gücünün verdiği kudretle bir milletin şahlanış destanıdır.

Her şeyden kutsal bilinen vatanımızı korumak için en zorlu şartlarda canını hiçe sayarak savaşan şehitlerimiz bizlere vatanın ve bağımsızlığın ne demek olduğunu şahadet şerbetini içerek göstermişlerdir


Türk milleti olarak bizlerin şehitlerimizin ve gazilerimizin bize emanet olarak bırakmış oldukları vatanımıza kararlılıkla sahip çıkması gerekmektedir. Türk milletinin bu zaferi kazanmasının en büyük sebebi kalbindeki Allah sevgisi ve İslam şuurudur. Milli ve İslami değerlerine sahip çıkan bu aziz millete Allah bu zaferi ve ülkemizi nasip etmiştir.


Zamanın  İngiliz savaş bakanı Churchill Çanakkale deki  yenilgileri için bakın ne diyor ‘’Anlamıyor musunuz biz Çanakkale de Türklerle değil ALLAH ile savaştık ve tabi yenildik’’ demiştir düşman devletler bile aziz TÜRK milletinin içindeki İslam Ahlak ve şuurunu takdir ve kabul etmişlerdir. Aziz Türk milleti için Çorum, Edirne, Kars, Hatay, Diyarbakır nasıl vatan toprağı ise Süleyman Şah türbesi de vatan toprağıdır TÜRK milleti nasıl dün vatanı için canını vermişse bugünde Süleyman Şah türbesi için canını vermeye her daim hazırdır Çanakkale de TÜRK,Laz,Çerkez,Kürt omuz omuza çarpışıp bir ekmeği bölüşmüş ise bugünde Süleyman Şah türbesi için  omuz omuza çarpışıp bir ekmeği bölüşecek güç ve kararlılıktadır.


Bu vesile ile Çanakkale deniz zaferinin 100. Yıldönümünde başta Çorumlu hemşerilerimiz olmak üzere Aziz TÜRK milletinin onurlu gününü kutluyor başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm silah arkadaşlarını şükran ve rahmetle anıyoruz.”



Son Güncelleme: 17.03.2015 16:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.