Eski stadda ihale tarihi belli oldu

Beklenen haber AK Parti Milletvekili Ceylan'dan geldi. Millet Bahçesi 11 Mart'ta ihale edilecek

10 Aralık 2020 Perşembe 11:07
Eski stadda ihale tarihi belli oldu

Eski stadın yerine içerisinde kültür merkezinin de yer aldığı Millet Bahçesi 11 Mart 2021’de ihale edilecek. Sıcak gelişmeyi  AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan duyurdu.

TOKİ YAPACAK

Kendisinin de bizzat yakından ilgilendiği projenin detaylarının ve ihale tarihinin belli olduğunu belirten Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Millet Bahçesi’nin Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılacağını hatırlattı. Ceylan projeyle Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da yakından ilgilendiğini ifade ederek, ihale sürecinin ardından mevcut stadyum, spor salonu ve Millet Bahçesi’nde Millet Kıraathanesi, toplanma alanı, çocuk alanı, çok amaçlı saha, tenis kortları, konser alanı, amfi, tırmanma duvarı, bisiklet parkuru, oturma duvarları, bisiklet yolu, koşu yolu, su yüzeyi, fitness alanı, soğuk piknik alanı, otopark, oyun alanı ve kuru havuz gibi Çorumluların 7 gün 24 saat vakit geçirebileceği alanlar yer alıyor.

Aynı zamanda estetik kaygısı göz önünde bulundurularak tasarlanan endemik bitkiler tasarımla birlikte kullanılacak.

34 bin 656 metrekarelik alanı kapsayan Millet Bahçesi’nde 657 metre bisiklet yolu, 400 metre yürüyüş yolu, 740 metrekare koşu yolu, 14 adet açık otopark, park içerisinde 1240 metrekarelik alanda Millet Kıraathanesi, ayrıca 1152 adet ağaç, 3 bin 140 adet çalı bulunacak.

7 GÜN 24 SAAT DİNLENME MEKANI

Çorum Millet Bahçesi’nin konumu itibariyle çevresinde konut, eğitim ve sosyal tesis fonksiyonlarının rekreasyonel gereksinimlerini karşılamasının dikkate alınarak projelendirildiğini söyleyen Ceylan, Millet Bahçesi’nde farklı yaş gruplarına uygun ve doğayla uyumlu birbirine entegre olan doğal formlardan oluşacağını dile getirdi.

KÜLTÜR MERKEZİNE KAVUŞUYORUZ

Çorum’da yıllardır kapsamlı bir kültür merkezi ihtiyacının hep dillendirildiğini hatırlatan Milletvekili Ceylan, Millet Bahçesi içerisinde 21 bir 217 metrekarelik alana Çorum’un yıllardır özlemini çektiği Kongre ve Kültür Merkezi’nin inşa edileceğini açıkladı. Ceylan, en az 1000 kişilik kongre ve kültür merkezi projesinin tamamlanmasıyla birlikte bu alanda önemli bir eksikliğin giderileceğini vurguladı.

BAŞTA CUMHURBAŞKANI OLMAK ÜZERE

Millet Bahçesi Projesi’nin Çorum’a kazandırılması konusunda uzun bir sürecin yaşandığını dile getiren Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, davaların, imar değişikliklerin, bakanlıklar arası anlaşmaların yaşandığı konunun Çorum’un yararına neticelenmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Ceylan, Çorum’un için her türlü talebi olumlu karşılayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve projenin hayata geçirilmesinde emeği olanlara teşekkür etti.

Son Güncelleme: 13.12.2020 19:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
YALNIZKURT 2020-12-10 12:42:02

keşke ATATÜRK kapalı spor salonu korunabilse. Çorum halkının en az son 50- 60 yıllık anıları var. Herkesin mutlaka ilk resmi maça çıkma anında yaşadığı duygularını, çocukluk anılarını yaşatacak her sporcunun kendinden bir şeyler bulduğu bir yapı. Spor camiasını bu yapının korunması adına hassasiyete davet ediyorum. lütfen hayati bir tehlike arz etmediği sürece yeni proje kapsamında koruyalım salonumuza anılarımıza sahip çıkalım. yeni projede değerlendirilsin.LÜTFEEEEN.saygılarımla

Avatar
Sorumlu 2020-12-10 22:28:13

İl merkezi ve ilgili bölge için gayet güzel bir haber, inşAllah kaliteli ve örnek bir çalışma olur emeği geçenlere teşekkürler.

Avatar
Yol medeniyettir 2020-12-11 00:00:57

Bayındır 1. Sokak yolunu (parkın hemen yanındaki yolu) biraz genişletse yetkililer çok güzel olur. Şu anda iki araç yanyana geçemiyor biri bekliyor diğeri ondan sonra geçiyor.

Avatar
Vekilim Lütfen Okuyun 2020-12-11 01:00:41

meslek yüksekokulun oradaya kadar alıyor musunuz burayı siz ? Lütfen Alın. Orada ki benzinliği kaldırın. ayrıca tenis kortuna filan gerek yok. full ağaçlı kamelyalı KENT PARK gibi bir yer yapın. sanki hepimiz tenis oynuyoruz. ama çok iyi kamelyada oturup termos çayı içiyor ve çekirdik püskürtüyoruz. Bunu dikkate alın.

Avatar
Metropol mağdurları adına 2020-12-10 19:34:54

Müftülük yanı metropol arsasını kimler hangi artniyetle belirsizlikte bırakıyor.Birilerinin arsayı iç ettiği söyleniyor.Aynı ilgiyi ve başarıyı biz mağdurlar adınada göstereceğinizi ümit ediyor başarılar diliyoruz.

Avatar
Çorum 19 2020-12-11 12:22:04

Tebrikler ediyoruz tenis kortuna niçin gerek yok zaten her yer park bahçe modernlesin biraz ufkunuzu acin

Avatar
Yorumcu 2020-12-12 23:52:24

Hani Kentpark millet bahçesiydi.Nezaman gitsem yabancı uyruklu tipler vardı orada da zaten.O stadın yerine çok geniş koşu ve yürüyüş parkurları yapılmalı,kort tenisi sahaları basketbol masatenisi hatta yüzme havuzları inşa edilmelidir.kalırsa yer ceviz yada ıhlamur ağaçları dikin.İlla dikeccekseniz kel dağlar size bakıyor