Ezana saygısızlığa tepki

Taksim’de ezan okunurken ıslık çalınma saygısızlığa Çorum'dan tepki gecikmedi.

11 Mart 2019 Pazartesi 16:04
Ezana saygısızlığa tepki

Diyanet-Sen Çorum şubesi, Taksim’de ezan okunurken ıslık çalınmasını yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti.

Hürriyet meydanında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı Ali Yıldız, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Taksim’de bir araya gelen bir araya gelen kadın grupların, yürüyüş düzenledikleri esnada yatsı ezanının okunmasını ıslıklarıyla protesto ederek Müslüman bir ülkede kesinlikle olmaması gereken bir densizliğe imza attıklarını söyledi.

Bin yıldan uzun süredir İslam’ın bayraktarlığını yapan bir ülkede ezan sesini protesto etme cüretini göstermenin ülke insanına ve tüm dünya Müslümanlarına yapılan bir saygısızlık olduğunu dile getiren Yıldız, “Ezan sesi üzerinden yapılan bu tahammülsüzlük kesinlikle kabul edilemez. Halkı provoke etmek amaçlı bunu gerçekleştirenler derhal büyük çoğunluğu Müslüman olan Türkiye halkından ve tüm dünya Müslümanlarından özür dilemelidir. Haklarında halkı, kin, nefret ve düşmanlığa sevk etmekten gerekli yasal işlemler mutlaka yapılmalıdır” dedi.

Birlik ve beraberliği en çok ihtiyaç duyulan şu günlerde Müslümanları namaza çağıran evrensel mesaj olan ezan sesini protesto etmenin toplumdaki kardeşlik duygularını yıkmaya yönelik birlik ve beraberliğimizin çimentosu olan dinimiz ve ezan üzerinden ayrılık tohumları ekmeye çalıştığını kaydeden Yıldız, “Milletimiz bu oyunları gayet iyi bilmektedir. Kimse bu oyunlara prim vermemeli, sağduyu ile hareket etmeye devam etmelidir. Kimi zaman tahrik kimi zaman siyasi dengeler nedeniyle gerçekleştirilen bu tür provokatif girişimler karşısında Müslümanları sağ duyulu davranmaya tepkilerini hukuk ve İslam geleneğinin bizlere öğrettiği naiflik ölçülerinde göstermeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Çorum milletvekili Erol Kavuncu da, Hak-Batıl mücadelesinin Hz. Adem, Habil ile Kabil ile başladığını hatırlatarak, kıyamete kadar devam edeceğini söyledi.

Firavunlar, Karunlar, Ebu Cehillerin bitmeyeceğini kaydeden Kavuncu, Hz. İbrahimler, Musalar, Selahaddinler Fatihler, Yavuzlar, Abdulhamidler, Recep Tayyip Erdoğan’larında bitmeyeceğini bu mücadelenin sonsuza kadar devam edeceğini kaydetti.

Şuur altındaki vatan, millet, ezan düşmanlıkları depreşse de Türk milletinin tarihte bunun en güzel örneklerini gösterdiğini anlatan Kavuncu, “Hiçbir zaman buna müsaade etmeyecek. O bayrak gönderden inmeyecek, ezan sesi kıyamete kadar dinmeyecektir” diye konuştu.

Belediye Başkanı Zeki Gül de, ezanların ebedi olarak yurdumuzda inleyeceğini, Kur’an-ı Kerim’in hayat nizamımız olarak devam edeceğini, gelecekteki Hak-Batıl mücadelesinde Allah’ın inananların yanında olacağının altını çizdi.

Basın açıklamasına AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Son Güncelleme: 11.03.2019 17:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2019-03-11 17:02:44

Mevzunun nasıl gerçekleştiği ortaya çıktı, yazar bile özür yazısı yayımladı bugün. Eylem yapmadan önce haberi teyit ettirin de seçim öncesi işe yarasın.

Avatar
çorumlu 2019-03-11 17:11:55

gerçekten komiksiniz. millet açlık sınırında. siz oy kazanmak için neler yapıyorsunuz.

Avatar
vatandaş 2019-03-11 16:10:05

ak partiye yine malzeme çıktı. o yürüyüşteki kadınların din düşmanı olduğu konusunda hemfikiriz sizle fakat konunun ezanı protesto ile alakasının olmadığını orada bulunan derneklerde söyledi sizin gazetecileriniz de söyledi. Süleyman Özışık buna örnektir. Hala mevzuyu uzatarak buradan prim yapanları kınadığım gibi o yürüyüşte ahlaksız pankartları açan zihniyeti de lanetliyorum.

Avatar
Birisi 2019-03-12 08:26:10

Söz konusu etkinliklerde ezanın protesto edilmediği, gösteriler esnasında ezan sesinin bile duyulmadığı bizzat Ak partililer ve başta yazar Süleyman Özışık tarafından açıklanarak, kamuoyunu yanılttıkları için tüm kamuoyundan özür dilediklerine dair açıklamalar yaptılar. E şimdi bunca küfürler, bunca iftiralar ne olacak? Bile bile hakkı gizlemek, iftira atmak Müslümana yakışır mı? Yapılan gösterinin doğruluğunu yanlışlığını tartışmak farklı birşey, yapılmayanı yapılmış gibi göstermek, hele hele de ezan gibi hassas bir konuda iftira atmak kime yakışır takdir sizlerin. Şimdi özür sırası insan olanda.

Avatar
Çorum_lu 2019-03-12 08:30:04

Diyanet-sen Çorum şubesi ve ''katılımcılar'' derhal kamu oyundan özür dilemeliler. Kul hakkı nerde kaldı? İftira etmek Müslümana yakışır mı? Diyanet eğer hıyanet değilse kesinlikle kamuoyundan özür dilemeliler.

Avatar
neden 2019-03-12 09:28:22

Bizim dinimiz doğruyu eğriden ayırarak adaleti öne çıkarmayı emreder konu ne olursa olsun doğruyu söylemek lazım geçtiğimiz seçimlerdede buna benzer şeyler oldu ama sonunda yalan haber olduğu anlaşıldı. Siyasi kazanç sağlamak için bu kadar küçülmeye bizler vatandaş olarak izin vermez isek siyasetle uğraşanlarda bu gibi durumlarda daha dikkatli olmak zorunda kalırlar.Siyaset adaletli ve liyakatli insanların eline geçmediği sürece bu durumları hep yaşayacağız.Bu haberdede kasıt olduğu anlaşılmaktadır. Bu tür kirli siyasetten uzaklaşmamız gerekir.

Avatar
Çorumlu 2019-03-12 07:33:53

Ezanı protesto diye bir şey yok kardeşim. Bu olayda da Karaköy'de baş örtülü ve çocuklu kadının üzerine işeme yalanı gibi provakasyon. Hadi siyaseti kendisine ve yedi sülalesine geçim kaynağı olarak görenleri anladık, ama din adamlarının bu yalana ortak olması nereden çıkıyor. Ben şimdi bu yalaka ve yalancı imamların arkasında nasıl Allah'ın huzuruna çıkıp namaza duracağım. Yapmayın. İslamı yalanınıza ortak etmeyin.

Avatar
ahmet19 2019-03-12 16:43:13

açız aç aç aç iş istiyoruz iş iş iş...