Fethin mimarları bu konferansta

Çorum’un İskilip ilçesinde İstanbul’un Fethi’nin 569. Yıldönümü vesilesiyle ‘Fethin 569. Yılında Akşemseddin’ konferansı düzenlenecek.

30 Mayıs 2022 Pazartesi 15:42
Fethin mimarları bu konferansta

Çorum’un İskilip ilçesinde İstanbul’un Fethi’nin 569. Yıldönümü vesilesiyle ‘Fethin 569. Yılında Akşemseddinkonferansı düzenlenecek.

İskilip Kaymakamlığı, İskilip Belediyesi, İskilip Müftülüğü, İskilip Milli Eğitim Müdürlüğü, Bolu Çor-Der ve İskilip basınının katkılarıyla 3 Haziran Cuma günü İskilip Öğretmenevi’nde gerçekleştirilecek konferansa Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şaban Karasakal ve yerel Tarihçi Nurettin Tanay konuşmacı olarak katılacak. Doç. Dr. Karasakal ve yerel tarihçi Nurettin Tanay tarafından İstanbul’un Fethi’nin manevi mimarı ‘Akşemseddin, Fatih ve Fetih’ konulu konferans verilecek.

Program öğle namazında Ulu Cami’de Kuran-ı Kerim tilaveti ve mevlit okunması ile başlayacak. Cami çıkışı Çorum Belediyesi Mehter Takımı konser verecek. Daha sonra mehteran eşliğinde Öğretmenevi’ne yürüyerek geçilecek. Geçiş güzergahında Müftülük bahçesinde bulunan (Şeyh Muslihiddin Attar (Çakmakdede) türbesi ziyaret edilerek dualar edilecek.

Organizasyon komitesi 3 Haziran Cuma Günü gerçekleştirilecek programa tüm Çorumlular’ı davet etti.

Son Güncelleme: 31.05.2022 10:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Öz İskilip li 2022-05-31 12:07:11

Çorum Özel İdaresinden, Akşemseddin Hazretlerinin yaşadığı Evlik in yollarının şanına yakışır şekilde yapılmasını bekliyoruz.