FETÖ sapık bir din inancına sahip

Hilmi Demir Takvim'e verdiği röportajda FETÖ'yü anlattı

11 Eylül 2017 Pazartesi 11:32
FETÖ sapık bir din inancına sahip

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve  Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Danışmanı Hilmi Demir,
 Takvim Gazetesi’nden Ali Değirmenci’ye verdiği röportajda,
FETÖ’nün sapık bir din inancına sahip olduğunu belirterek,  “Kendini Allah tarafından seçilmiş, Allah ile konuşan, müritlerini 12 Havarilere benzeten bir kişilik olarak gördü. İslam dinini Hristiyanlaştırıp yeni bir din elde edecek ve kendisi de bu dinin Peygamberi olacaktı.” dedi.

Fetullah Gülen'in yazıları, kitaplarını, vaazlarını tek tek inceleyerek en detaylı araştırmayı yaptığı ifade edilen Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Bölge Çalışmaları Program Danışmanı 
Prof. Dr. Hilmi Demir, örgütün bilinmeyenlerini Takvim’e anlattı.

Röportajın bir bölümü şöyle:

Gülen kendini bir Mesih mi görüyor? 

Fetullah Gülen kendisinin Mesih'in manevi şahsiyeti olduğunu söylüyor. Mesih'in misyonunu taşıyan kişi olduğunu ima ediyor. Zaten amacı da sadece Türkiye'de bir darbe yapıp burayı ele geçirmek değil. Kendi ifadelerinde de var; onun amacı bütün bir dünya imparatorluğu kurmak. Onun için de Müslümanlık ile Hristiyanlığı birleştirmek amacını taşıyor.

FETÖ kendisini peygamberimiz ile benzer görmesi durumu var ...

Buna Gülen'in inandığını düşünüyorum. Işık evlerini darü'lerkama benzetiyor. Peygamberimiz zamanında müşriklerin içine İslam'ı yaymak için gidenlerin kaldıkları evleri Işık evlerine benzetiyor. Kendisinin sürekli Hz. Peygamber ile görüştüğünü, onunla sürekli hemhal olduğunu belirtiyor. Hz. Peygamber'in Allah ile iletişimde olması misyonunun kendisinde de olduğu imasında bulunuyor. Ona isyan etmek nasıl Allah'a isyan ise 'bana da isyan Allah'a isyandır' demeye getiriyor.

Sır Kardeşliği kavramı örgüt içinde var. Bu ne demek? 

Konuşma ve yazılarında tedbir ve kitmânilik diye kavramlar kullanıyor. Sır Kardeşliği örgütün içinden dışarıya bilginin sızmamasıdır. Gülen, amacının gerçekleşeceği güne kadar bu çalışmaların sürdürülmesinin sağlanması için hasım cephe olarak gördüğü kesimlere kesinlikle bilgi sızdırmamaktır.

MASONİK BİR YAPI GİBİ

Örgüt içerisinde nasıl bir yapı var? 

En başta bir lider vardır ve seçilmiş biridir. Tartışılmaz ve kararları kesindir. Grubun tamamı da bu liderden dolayı kutsanmıştır. Onun için FETÖ kendisine tabi olanlara KUTSİLER diyor. Gruba itaat, ona itaat ona itaat de Allah'ın yeryüzündeki iradesi ile eşleştiriliyor. Bu da totaliter bir yapı doğurmaktadır. Sadece Gülen'in kitapları okunuyor. Evlere onların gazetesi gidiyor. Başka şeylere izin verilmiyor.

Masonik yapılanma gibi mi?

Örgüt yapılanması açısından bunların arasında fark yoktur. Bu tür örgütler hep birbirine benzemektedir. Ana Sınıfından alarak okutmaya başlıyorlar mezun olana kadar. Bu durum grubu dışarıdan yalıtıyor ve grubu da katılaştırıyor.

Böyle bir örgütün AB D ve CIA ile ilişkisi olabilir mi?

Stratejik olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim, Gülen Örgütü bütün dünyada çok farklı coğrafyalarda bu kadar rahat bir şekilde hareket edebiliyorsa Amerika'nın dünya siyaseti ve politikaları örgütleri ile yan yana geliyor ve destek alıyordur.

MÜSLÜMANLIĞIN VATİKAN'I

Neden destekliyorlar? 

Bakın İslam dünyası ikiye ayrılır bir yanda Şii bir yanda da Sünni dünya yer alır. Şii dünya İran devrimi ile tek blok olmuştur. İran Şii dünyanın Vatikan'ıdır. Sünni Dünya ise Osmanlı dağıldıktan sonra çok parçalı hale gelmiştir. Bu hem iyi hem kötüdür. İyidir kolay yönetilir kötüdür küresel politikalara aykırı çok ses çıkabilir. Sünni dünyanın hepsinin olmasa da büyük çoğunluğunun Şiilik gibi bir daha ılımlı bir liderlik altında ruhani Vatikan'ın olması, işe yarayabilir. İşte bence Gülenle bunu denediler. Eğer 15 Temmuz olsa idi Gülen Sünni dünyanın Vatikan'ı olacaktı. İran ile Şii dünya Selefilik ile Arap dünyasını etkisizleştirdiler. Gülen ile de Kuzey ve Güney İslam'ını etkisizleştireceklerdi.

15 Temmuz Darbe girişiminde başarılı olamadılar. Şimdi örgüt neler yapacak? 

Büyük bir Türkiye karşıtı ilk diaspora oluşacak. PKK ve Ermeni diasporasının yanında bir de İslam dünyasında sünni dünya için Türkiye karşıtı yeni bir diasporamız olmuş olur. Böylesi bir diaspora Ermeni, ne PKK ve ne de Şiiliğe benzeyecektir. Bu hareket Türkiye'yi gönül coğrafyasının her yerinde zora sokacaktır.

Örgüt neye doğru dönüşecek? 

Türkiye'den merkezi batıya taşıyarak, büyük parçası yeni bir dini merkez oluşturacaklar. Türkiye'de örgüt üyelerinin bir kısmı tutukladı ve cezaevlerindeler. Süreç iyi yönetilemezse, (12 Eylül darbesinde PKK'da gördüğümüz gibi) bu örgütün içinden küçük küçük silahlı radikal örgütler çıkacaktır.

KATOLİK NİKAHI KIYIYORLAR

Gizli Örgüt bölümü nasıl? 

Kalplerini kazandıklarını iyice emin olduktan sonra gizli organizasyon bölümüne aktarıyorlar. Burada Katolik nikahı kıyılmış oluyor ve hiç bir şekilde birey örgütten kopamıyor.

Bunu nasıl sağlıyorlar? 

Önce çocukların gönlü kazanılır, sonra ailelerin katılımı sağlanır. Anaokulundan alıyor mezun edip sonra da iş veriyor. Katolik nikahı dediğimiz süreç bundan sonra başlıyor. Ardından sınav sorularının çalınması gibi

HZ. İSA VE 12 HAVARİ

FETÖ'nün üst yapısı Hz İsa ve 12 Havarisi ile benzerlik gösteriyor. Adamlarını havarisi olarak görüyor. Baş Yüceler'in de kendi havarileri olduğunu metinlerinde ima ediyor. 12 rakamına rastlıyoruz sürekli. Bu da çok ilginç.

TAKİYYE HELALDİR

Bütün batıni ekoller takiyye yaparlar. İnançlarını istedikleri gibi yaşayana kadar takiyye ve hile yapmak helaldir. Bukalemun gibi bulundukları toprağa adapte olabilirler. Hristiyanla Hristiyan, haham ile haham oldular. Bulundukları yerde çok kolay yayıldılar ve güç kazandılar. Hasan Sabbah'ın Fedai ve Dâî örgütlenmesi vardı. Daileri propagandistti. Bir Dai gittiği toplumun dilini en iyi kullanan, pozitif bilimleri en iyi bilen, belagatı en iyi olandır. Aynı Gülen Örgütü'ndeki abi ve ablaları gibi... Fedaileri de askeri operasyon yapan elemanları idi. Gülen Örgütü'nün de fedaileri asker ve polis yapılanması idi.

TANRI İLE KONUŞTUĞUNU SÖYLÜYOR

FETÖ Allah ile arasında kendisini Peygamber pozisyonuna mı koyuyor? 

Gülen'in Prizma sisteminde 'peygamberlik sona ermiş olabilir ama Allah ile iletişim hala devam ediyor' diyor. FETÖ Prizma kitaplarında için 'Bunlar eğitim ile elde edilen bilgiler değildir. Bu bilgiler bana Tanrı tarafından verildi. 'Benim doğumum, yaşarken başıma gelenler mucize, sürekli korunuyorum. Depremleri durdurabiliyorum. Benim sözüm Tanrı katında çok makbul' diyor.







Son Güncelleme: 11.09.2017 12:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Melih 2017-09-11 12:16:33

Diğer cemaatların fetöden farkı varmı. Aynı sarının tonları hepside. Şimdi tu-kaka olanlar fetö herkes onu görüyor. Devlete bela olana kadar diğerlerine de ses çıkmıyor. İş bela olmadan belayı önlemek. Cemaatler demen gerekiyordu azizim. Tabi onu demeyede cesaret lazım.

Avatar
vatansever 2017-09-11 15:09:16

15 temmuz'dan önce hiç kimsenin gıkı çıkmıyordu. o zaman konuşamazdınız. allah fetöcüleri onları koruyanları bin beter etsin.

Avatar
Kenan 2017-09-12 11:17:47

Bu anlattıklarını köydeki dedem de biliyor... Bu kadar insanın canı yanmadan çıkıp bunları söyleyecektin

banner165