Feyizli, bereketli maneviyat mevsimi

Müftü Muharrem Biçer, Recep ayının ilk günü ve mübarek üç ayların başlangıcı nedeniyle mesaj yayınladı.

02 Şubat 2022 Çarşamba 22:43
Feyizli, bereketli maneviyat mevsimi

Müftü Muharrem Biçer, Recep ayının ilk günü ve mübarek üç ayların başlangıcı nedeniyle mesaj yayınladı.
İşte o mesaj:

“2 Şubat 2022 Çarşamba günü yani bugün Recep ayının ilk günü ve mübarek üç ayların başlangıcıdır. Üç aylar; içerisinde Recep, Şaban ve Ramazan ayını barındıran feyizli ve bereketli bir maneviyat mevsimidir.

Bu aylar dini duygularımızın yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerimizin doruk noktaya ulaştığı bir zamandır. Ayrıca; hatalarımızdan ve günahlarımızdan temizlenmek, hayırlı ve yararlı işleri daha da arttırmak için bizlere sunulmuş birer fırsat dilimleridir.

Mübarek geceler diye adlandırılan Regaip, Miraç, Berat ve Kadir Gecesi gibi kandil gecelerini içinde bulunduran üç aylar; kendimizi denetleme ve değerlendirmenin, bir insan olarak ilahi kudret karşısında acziyetimizin bilincinde olarak, taat, ibadet ve şükürlerimizi artırmanın, bir kere daha geçmişimizin muhasebesini yapıp geleceğe hazırlıklı olmanın birer vesilesidir.

Allah Rasulü Hz.Muhammed Mustafa (SAV) efendimizin bu aylara girildiğinde yaptığı “Allâhʼım! Receb ve Şâban’ı bize mübârek eyle! Bizi Ramazan’a kavuştur.” duası gibi bizler de Rabbimize dua etmeli ve bu manevi iklimden mahrum kalmamalıyız.

Üç ayların ve 3 Şubat 2022 Perşembe gecesi kutlanacak olan Regaip Kandilinin devletimize, milletimize, şehrimize, ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Millet 2022-02-04 09:25:10

Diğer kurumlarda her müdürün makam arabası varken müftünün makam değil hizmet aracına takan Çorumlu zat yazık sana din hizmetine bakış açın bu mu göğe değil Camilere kurslara gidecektir müftü.

Avatar
Çorumlu 2022-02-03 23:06:22

Müftünün neden makam aracı ve özel şöförü olur anlamak güç.. Ne yapıyor şöförle özel araçla göğe mi yükseliyor