Fikirler alınıyor, sıra icraata geliyor

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Çimento Fabrikası'nın arazisinin nasıl değerlendirileceği hususunda toplumun çeşitli kesimlerinin fikirlerini alıyor.

05 Mart 2021 Cuma 19:44
Fikirler alınıyor, sıra icraata geliyor

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın en büyük projeleri arasında yer alan “Yeni Çorum” projesi için çalışmalar sürüyor.
Belediye tarafından satın alınan Çimento Fabrikası arazisinde uygulanacak proje için Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın başkanlığında istişare toplantısı düzenlendi. Ortak akılla beraber bu şehri yöneterek birlikte kararlar alarak çok güzel hedeflere hep beraber yürüyeceklerini dile getiren Başkan Aşgın, toplumun bütün katmanlarıyla istişare yapacaklarını dile getirdi.

102 milyon 500 bin liraya belediyeye kazandırdıkları 1 milyon 384 bin metrekarelik Çimentro fabrikası arazisinin 1 metrekaresinde dahi herhangi bir tasarruflarının ve verilmiş herhangi bir kararlarının olmadığını açıklayan Aşgın, “Süreci akılla, bilimle karşılıklı olarak istişare edeceğiz. Bunun sonucunda da en doğru kararı vereceğiz. Çorum’un gelecek yüzyılına damga vuracak projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Kimin burayla ilgili hangi projesi ve hayali varsa herkes görüşünü beyan edebilecek. Kentsel dönüşüm noktasında görüştüğümüz büyük işlere imza atmış firmalarla görüşmelerimiz devam ediyor. Kentsel tasarıma imza atan sivil toplum kuruluşları var.

Onlarla görüşüyoruz. Önümüzdeki 3-4 ay içerisinde görüşmelerimizi tamamlayacağız ve 5-6 ay içerisinde projemizi açıklayacağız” dedi.
Gelecek nesillere güzel bir şehir bırakmayı istediklerini vurgulayan Aşgın, kalıcı eserler bırakmak istediklerini sözlerine ekledi.

İHA

Son Güncelleme: 06.03.2021 13:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
arif 2021-03-05 20:58:02

zenginlere bir binefler çıkar

Avatar
Halo Dayi 2021-03-05 21:19:39

Basganim sen kendini hic yorma. A. Sami Ceylan oraya yandaş bit mütehhait getirir. Konut yaparlar. O arazi cok adam goturur

Avatar
İskilipden 2021-03-05 21:45:14

Konya örnek büyükşehir. Belediye öncülüğünde konut kooperatif yapılsın. Taksitli ve faizsiz konut.
Organize sanayi bölgeleri kurulsun.
tarıma önem verilsin

Avatar
Çorumu Düşünen 2021-03-05 22:33:50

Horoz'u olan köy'ün sabahı geç olur derler. İstişare herkesle yapılmaz. Daha da satarım ama gerek yok. Bu kadar kasmaya gerek yok. Yapılacak olan belli. Geniş ferah evlerinin olduğu, dip dibe binaların dikilmediği, camından baktığım zaman karşı komşumun evindeymiş havası olması, camisi ve okulu olsun. Her evin orta kısmında geniş bir parkın olduğu yapı. Fazlasına gerek yok. Son olarak yolarının geniş olduğu ve belli alanda alış veriş yapma imkanın olduğu yer. Bu kadar. Bende bir vatandaş olarak bunu istiyorum. STK üyesi değilim ama benimde söz hakkım var.

Avatar
BAŞKAN 2021-03-06 11:32:02

SN.BAŞKAN İCRAATLARINIZA BAKINCA SİZİNDE DİĞERLERİNDEN BİR FARKINIZ YOK. OY ALDIĞINIZ 50 YILLIK SORUNU OLAN MAHALLERİ BIRAKIP BİRİLERİNİ MUTLU ETMEK VE ŞİRİN GÖZÜKMEK İÇİN YAPTIĞINI PROJERLER GARİBAN VATANDAŞA HİZMET ETMİYOR. DEVANE, ÇÖPLÜK, MİMARSİNAN, GÜLABİBEY GİBİ KENTSEL DÖNÜŞÜM BEKLEYEN VATANDAŞLAR İÇİN ÇÖZÜM ÜRETMEK YERİNE POPİLİSTİZİM YAPMAK HELEDE BU DÖNEMDE FANTAZİDEN ÖTE BİR ŞEY DEĞİL.

Avatar
EVSİZ 2021-03-07 15:27:05

İyi bir planlama ile güzel evler yapılmalı, çorumdaki ev fiyatları denizi gören evlerden ucuz olmalı artık, yoksa alan iyice daralacak arsa sahipleri ve müteahhitlerin ekmeğine yağ sürülecek, evlerine ve arsalarına boğaz görüyor muamelesi yapacaklar. tuzu kuru olanlar park yapılsın, bahçe yapılsın vs. diyorlar ama biz konut istiyoruz, park bahçe isteyenler mevcut parklara gitsinler...

banner165