Filistin'in makûs talihi, Nakba sürüyor

Tek yol direniştir. Mazlumlar (haklılar) uzlaşmaz. Uzlaşmak, kaybetmekten korkanların tercihidir. İnanmış insanların korkusu olmaz.

15 Mayıs 2018 Salı 23:55
Filistin'in makûs talihi, Nakba sürüyor

ELVAN YILMAZ

elvanyilmaz_19@hotmail.com

Nerede çığlık varsa orada zulüm ve vahşet vardır. Nerede zulüm ve vahşet varsa orada kapitalizm, kapitalizmin çok sevdiği savaş vardır.

Erkekler öldürülür, kadınlar tecavüze uğrar, çocuklar aç kalır.  İnsan öldürmenin legalize edilmiş zaman dilimidir, savaş.

Kapitalizmin rahminden çıkmış haliyle, savaşın taşıdığı “doğum lekeleri” zamanla ölümcül kanser virüsü oluşturur.

ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınması ve Nakba’nın 70. yılı nedeniyle Filistin halkının Gazze’de “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü”ne yönelik İsrail saldırısında ilk gelen haberlere göre, Filistin halkının altmıştan fazla yiğit evladı Siyonist İsrail ordusu tarafından katledildi. İki bine yaklaşan yaralı var.

Öte yandan, tüm dünyada her din ve milletten, emperyalizm ve kapitalizm karşıtı sınıfının öncüleri, emekçi milyonlar Filistin halkıyla dayanışma içinde. Dünyanın dört bir yanında Filistin halkına destek eylemleri yapmaktadır.

Direniş, toprak ve vatandan önce insan içindir. Çünkü üzerinde insanın horlandığı, aşağılandığı, kul haline getirildiği toprağın hiçbir değeri yoktur. İnsanın üzerinde her türlü düşman saldırısına maruz kaldığı bir vatanın hiçbir kıymeti yoktur...

Ve fakat…

Arap ve Müslüman ülkeleri bırakınız Filistin’e destek olmayı köstek olmaktadır. Mursi yönetimindeki Mısır'ın, Gazze halkının ihtiyaçlarını giderdiği tek yer olan Mısır-Gazze arasındaki yaklaşık otuz tüneli suyla doldurduğunu hepimiz biliyoruz.

Suudların Siyonistlerle dansını. Yine haçlıların Miraç kandilinde Müslümanları bombalarken, içimizdekilerin, içini nasıl serinlettiğini.

Gıybetin y/aktığı dudaklardan çıkan k/özlü sözleri hepimiz biliyoruz.
Münafıklık Ortadoğu coğrafyasının (gayriresmi) dinidir…


Nihai konumuza gelelim…

Barışa ulaşmak için, nasıl ki, Güney Afrika’daki ‘Apartheid’ devleti ya da İkinci Dünya Savaşı sırasındaki Nazi devleti yıkılmak zorundaysa, ne kadar güç olursa olsun, bugün de İsrail devleti yıkılmak zorundadır; bu gerçekleşmediği sürece, Ortadoğu’da barış imkânsızdır.

Filistin’e üzüntüm Müslüman oldukları için değil, mazlum oldukları için. İsrail’e öfkem Yahudi oldukları için değil, zalim oldukları için.

Bu bir savaş iyilerle kötülerin, vicdanla zalimin savaşı.

İyiler olarak Filistin halkı kazanacaktır. İsrail Filistin halkından korkuyor. Korkuyor korktukça zulmü artıyor. En çok ta zalimler korkar.

Tek yol direniştir. Mazlumlar (haklılar) uzlaşmaz. Uzlaşmak, kaybetmekten korkanların tercihidir. İnanmış insanların korkusu olmaz.

Filistin halkı Ortadoğu’nun kutup yıldızıdır, söndüremeyecekler.

Son Güncelleme: 17.05.2018 14:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
N.Kurt 2018-05-16 17:59:08

Sırf seni doğrucu davut olduğun için takip ediyorum. İçi serinleyenleri ürkütürsün ama yapacak birşey yok.