Firma söz verdi, 7 ayda bitecek

Çorum Çevre Yolu İskilip Kavşağı ile Akşemseddin Caddesi’ne bağlantıyı sağlayacak seviyeli kavşağın 7 ayda bitmesi hedefleniyor.

01 Şubat 2022 Salı 22:39
Firma söz verdi, 7 ayda bitecek

Çorum Çevre Yolu İskilip Kavşağı ile Akşemseddin Caddesi’ne bağlantıyı sağlayacak seviyeli kavşağın 7 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmete açılacağı açıklandı.

Çorum şehir merkezinde yapılması planlanan ve 8 ilçeyi il merkezine bağlayan çevre yolu, İskilip-Osmancık yolu-Akşemseddin Caddesi güzergahına seviyeli kavşak yapım ihalesi geçtiğimiz 9 Aralık’ta  gerçekleştirildi. Yaklaşık maliyeti 162 milyon lira değerindeki 4.2 Km bağlantı yollu seviyeli kavşağın 7 ayda bitirilmesi hedefleniyor.

Belediye Meclisi’nin dün gerçekleştirilen oturumunda, CHP Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Tuncay Yılmaz,  İYC Kavşağı’nda yaşanan ve 13 yaşındaki bir çocuğun ölümüyle sonuçlanan trafik kazasını hatırlatarak, söz konusu noktada tedbir alınması için belediyeye her türlü gayrı menkul takas, satış, borçlanma ve kredi yetkisi vermeye hazır olduklarını açıkladı.

İYC KAVŞAĞI’NA ÜST GEÇİT İÇİN GİRİŞİM

CHP'li Tuncay Yılmaz’ın sözleri üzerine konuşan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şöyle dedi: “Bu konuda maddi ve manevi ne gerekiyorsa biz elimizi taşın altından çekmeyiz, gerekeni yaparız. İlim Yayma Kavşağı’nda mutlaka bir önlem alınması lazım. Gerek geçmiş dönem ve gerek şu anki milletvekillerimiz, valiliğimiz ve belediye başkanlığımız buranın çözümü noktasında çalışmalar yapıyoruz. En temel çözüm çevre yolunu şehrin dışına taşımak. Olması gereken bu. Hiç değilse merkezde bu tür kazalara sebebiyet veremeyecek şekilde bir takım önlemlerin alınması lazım. Üst geçitle ilgili olarak son bir hafta içerisinde milletvekilimiz ve valimizle istişarede bulunduk. Karayollarıyla görüşmeler yapıldı. Özellikle Aksemşeddin Caddesi ve yeni İskilip Caddesi’nin birleştiği noktası farklı düzeyde kavşak olarak ihalesi ve yer teslimi yapıldı. Firma 6 veya 7 ay içerisinde bitireceğini söylüyor. Hemen onun yanında çok aktif olmayan bir üst geçit var. Zaten orada üst geçide ihtiyaç kalmamış olacak. Oradaki üst geçidin bir an önce İlim Yayma Kavşağı’na taşınması için bizim belediye olarak ta destekleyeceğimiz konusunda görüşmeler yaptık. Hem valimiz hem milletvekillerimiz bu konuyu takip ediyoruz. Maddi manevi ne gerekiyorsa biz elimizi taşın altından çekmeyiz gerekeni yaparız. Tuncay Bey’in söylediği gibi karayollarına ait bir yer. Bizim bir tek canımız her şeyin ötesinde belediye olarak elimizden geleni yaparız.”

Son Güncelleme: 19.05.2022 12:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorum'lu 2022-02-03 06:37:10

ÇORUM'A YENİ ÇEVREYOLU ŞART. ÇORUM ORTADA KALACAK ŞEKİLDE YUVARLAK BİR ÇEVREYOLU YAPILMALI. ŞUAN Kİ ÇEVREYOLU ŞEHRİN İÇİNDE KALDIĞI İÇİN İŞLEVİNİ YİTİRMİŞTİR. ÇORUM DA 4 TANE MİLLETVEKİLİ VAR, ANCAK ÇORUM'A HİÇ BİR FAYDALARI YOK. ACİLEN YENİ BİR ÇEVREYOLUNA İHTİYAÇ VAR.

Avatar
İskilipden 2022-02-02 12:49:46

Firma sıkı takip edilmeli.
İlçemizde hastane ve yol yapımını alan firmaların ( harami hariç) sıkı takip edilmeli. göçmeye, çökmeye, asfalt kalitesine dikkat edilmeli. YOL medeniyettir, yol insanların hakkıdır.
Çözümümüzü hayırlı olsun. KIRIKKALE nasıl ka şak ise Çözüm de kavşak olacak. Marmaralı Karadenize, İç anadolu ve doğu anadoluya Akdenize bağlayacaktır

Avatar
İLHAN 2022-02-04 09:50:28

HİZMET BU İŞTE, BELEDİYE BAZEN KENDİNİ KAPTIRIP ÇOOOK SAÇMA İŞLERE PARA HARCIYOR.B E L E D İ Y E CİLİK İLE BAZI İŞLERİ KARIŞTIRIYORSUNUZ.MESELA il kültür müdürlüğü , çevre ve şehircilik, iş kur , gibi kurumların işini de siz yapıyorsunuz onlar maaş alıyor...yapma bunu kardeş YAPMAAAA.....

Avatar
Hakan 2022-02-11 23:22:23

Beldiye acilen Devanede TOKİ aracılığıyla kentsel dönüşüm yapmalıdır. Yeni açılan yol üzerindeki ibadethane görünümlü kaçak yapılar bir an önce kaldırılmalıdır.

Avatar
Byy 2022-05-19 11:25:03

Kirkdilim gibi olmasın?