Gaziantep’ten Borsa’ya ziyaret

Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryarkioğlu, Çorum Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

01 Ekim 2014 Çarşamba 13:28
 Gaziantep’ten Borsa’ya ziyaret


Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryarkioğlu, Çorum Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. 

Anadolu'nun en büyük 50 şirketi sıralamasında ikinci sırada yer alan Tiryaki Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Sanayi ve Ticaret AŞ (Tiryaki LİDAŞ)'ın da Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, ziyarette lisanslı depoculuk yatırımları hakkında bilgiler verdi.

Tiryakioğlu, 30 yıldır tarımsal emtialar sektöründe faaliyet gösteren şirketlerinin, tedarik zincirini verimli yöneten, tarım ürünlerine işleyerek değer katan, Türkiye’nin en büyük tarım ticaret şirketi olduğunu ve dünyanın dört bir yanında yetişen ürünlerin sofralara verimli şekilde ulaşmasını sağladığını söyledi.

Tiryaki Agro Gıda iştiraki olan Tiryaki LİDAŞ'ın depoculuk lisansı alan ilk özel sektör şirket olduğunu hatırlatan Tiryakioğlu, lisanslı depoculuk yatırımlarının sanayici ve tüccarın, çiftçi ile entegrasyonunu güçlendireceğini, lisanslı depoculuk kanunu çerçevesinde ürün sahiplerinin ürünlerinin emniyetinin sağlanması, kalitesinin korunması, ticaretinin geliştirilmesi, ürün senetleri vasıtasıyla ticaretinin kolaylaştırılması ve ülke geneline yaygınlaştırılması için çalıştığını ifade etti.

Çalışmalar neticesinde Bandırma, Çorum ve Mersin’de toplam 108 bin ton depolama kapasitesindeki tesisleri için lisanslı depoculuk lisansı alındığını belirterek,yapılan yatırımların diğer firmalara örnek teşkil edeceğini ifade eden Tiryakioğlu, lisanslı depoculuğun gelişerek ülke genelinde yaygınlaşmasıyla birlikte TMO’nun piyasa düzenleme görevini fiziki ürün alım satımı yerine, lisanslı depolarca üretilen ürün senedi aracılığıyla daha etkin bir şekilde yapabileceğini ifade etti.

Çorum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bektaş ise, Tiryakioğlu’nun ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getirirerek yatırımlarından dolayı tebrik etti.

Bektaş, ziyaret sonunda Tiryakioğlu’na üzerinde Hitit figürleri bulunan vazo hediye etti.





İHA

Son Güncelleme: 01.10.2014 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.