Gazilere vefa ziyareti

Muharip Gaziler Derneği Çorum Şube Başkanı Muharrem Gül ve yönetim kurulu üyeleri...

21 Temmuz 2015 Salı 17:06
 Gazilere vefa ziyareti


Muharip Gaziler Derneği Çorum Şube Başkanı Muharrem Gül ve yönetim kurulu üyeleri, Kore Gazisi Osman Özsoy, Yusuf Şahin ve Kıbrıs Gazisi Rıza Aktürk’ü evlerinde ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.


İlk olarak dernek eski başkanı Osman Özsoy’u ziyaret eden Muharrem Gül, aynı zamanda hasta olan Özsoy’a geçmiş olsun dileklerini de iletti. Özsoy, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirdi.


Dernek yöneticileri Mustafa Kınay, Halil İbrahim Avcıl, Yusuf Özkan, Veysal Koçak, Hasan Eryılmaz ve Abdullah Coşkun’un da katıldığı ziyaretlerde ikinci olarak Kore Gazisi Yusuf Şahin ziyaret edildi.


Son ziyaret ise ayağından ameliyat olan Kıbrıs Gazisi Rıza Aktürk’e yapıldı. Geçmliş olsun dileklerini aktaran Muharrem Gül ve beraberindekiler, ziyaret ettikleri cehpe arkadaşları için en büyük moral kaynağı oldu.


Muharip Gaziler Derneği Çorum Şube Başkanı Muharrem Gül, başta kahraman şehitlerimiz olmak üzere tüm gazilerin bayramlarını kutladığını dile getirdi.


Muharip Gaziler Derneği Çorum Şube Başkanı Muharrem Gül, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 41’inci yılını kutladı. Gül yaptığı yazılı açıklamada, “41 yıl sonra yine coşkuluyuz. Kıbrıs gazileri olarak, yüce devletimize savaş meydanlarında hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz.” dedi.


Kıbrıs Barış Harekatı hakkında bilgi veren Gül, o günlere ait yaşananları ve duygularını şu sözlerle ifade etti; “Bundan 41 yıl önce, Kıbrıs adası büyük bir drama sahne olmuştu. Ada'da, 15 Temmuz 1974'de, bir Yunan-Rum darbesi gerçekleştirilmişti. Bu darbenin asıl amacı; Ada'daki Türk varlığının tamamen ortadan kaldırılarak Kıbrıs'ın tümüyle Yunanistan'a bağlanmasıydı. Böylece, Türkiye batıdan güneye kuşatılıp, Akdeniz'den tecrit edilmiş olacak ve dolayısıyla yaşam alam daraltılacaktı.


Türkiye, Kıbrıs'ta oluşan bu oldu-bittiye şüphesiz seyirci kalamazdı. Kıbrıs Türk'ünü korumak, can ve mal güvenliğini sağlamak Anavatan'ın namus borcudur.


Türk Ordusu, 20 Temmuz 1974'de, başarılı bir harekat icra ederek Kıbrıs'taki duruma fiilen el koymuş ve Kıbrıs Türk'ünü olası bir katliamdan kurtarmış ve Ada'nın Yunanistan'a bağlanmasını önlemiştir. Kıbrıs'ı ilhak etmek isteyen Yunanistan'ın Enosis hayali Akdeniz'in karanlık sularına ebediyen gömülmüştür.


Kıbrıs Türk'ünün, Kıbrıs'ın 1878 yılında İngilizlere terk edilmesiyle başlayan esaretini, 20 Temmuz 1974'de Mehmetçik süngüsüyle sona erdirmiştir. Kıbrıs Türk'ü, takdire şayandır ki; yüzyıldır gördüğü eziyet ve zorbalığa karşı kimliğini ve benliğini hiç bir zaman kaybetmemiş, boyun eğmemiştir. Ada 41 yıldır, barış ve huzur içindedir. Bugün Kıbrıs Türk'ü, kendi vatanı ve bayrağı altında hür ve bağımsız yaşamaktadır.


Mehmetçik Kıbrıs uğrunda kan dökmüştür. Bu toprak artık Kıbrıs Türk'ünün öz vatanıdır. Vatan toprağı geri verilemez, kaderine terk edilemez. Kıbrıs'ta Türk varlığını yaşatmak; gelecek nesillere ve bu topraklar uğruna şehit düşenlere karşı bir namus borcudur. KKTC'nin, Kıbrıs Türk'ünün azim ve iradesiyle, dünya devletleri arasında hak ettiği yere ulaşacağına inanıyoruz. 41 yıl sonra yine coşkuluyuz. Kıbrıs gazileri olarak, yüce devletimize savaş meydanlarında hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz.


Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit düşen arkadaşlarımızı, Kıbrıslı mücahitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi rahmetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimize ve Kıbrıslı kardeşlerimize Muharip Gaziler Derneği adına sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.”



Son Güncelleme: 21.07.2015 17:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.