Genç İHH göz dolduruyor

Çorum Genç İHH güzel işlere imza atıyor.

30 Ocak 2019 Çarşamba 23:34
Genç İHH göz dolduruyor

Çorum Genç İHH güzel işlere imza atıyor.

Çorum İHH Genç Başkanı Fatih Çelik, İHH gönüllülerinin önemli bir kısmının gençler oluştuğunu, ortaöğretimde, üniversitelerde vakfın projelerine destek olmak için öğrencilerin kendi imkânları ile bir takım çalışmalar yaptıklarını söyledi. Gençlerin gönüllülük esasına göre yaptığı bu faaliyetlerin düzenli, planlı, programlı, devamlı hale gelmesini sağlayacak ve gelecekteki gönüllüleri yetiştirecek olan çalışmaların tümünün Genç İHH olarak kurumsallaştığını bildiren Çelik, açıklamasında şöyle dedi;

Genç İHH çalışmalarındaki ana hedef, İHH’nın yıllar boyunca edindiği tecrübeleri gençlerle paylaşarak din, dil, mezhep ve ırk ayrımı gözetmeksizin daima mağdur ve mazlumların yanında, ümmet bilincine sahip, adaletin ve iyiliğin hâkim olması için çalışma gayretinde olan donanımlı gençlerin yetişmesine katkı sağlamaktır. Bu gençlerin yeryüzünde yaşanan zulümlerin, insan hak ve ihlallerinin sona ermesi, sosyal adaletin sağlanması ve yoksulluğun giderilmesi için çalışmaları hedeflenmektedir.

GENÇLERE YÖNELİK EĞİTİMLER

Genç İHH yardım faaliyetlerine katkı sağlamanın yanı sıra gençlerde yardımlaşma bilincinin inşası için bilgilendirici seminerler, konferanslar, kitap okuma etkinlikleri, manevi sohbetler, tarihi geziler, doğa kampları gibi çeşitli etkinlikleri kapsayan çalışmalar yapmaktadır.

Çorum Genç İHH olarak öğrenci kardeşlerimizle haftalık Kavram-Şahsiyet okumaları, aylık periyotlarda kitap okuma ve değerlendirme faaliyetlerini yürütüyoruz.

Sosyal etkinlik olarak doğa yürüyüşleri, yaz kampları düzenliyor, Çorum İHH bünyesinde kurulan ve AFAD ile koordineli çalışan Çorum İHH Arama Kurtarma ekibinin çalışmalarına katılıyoruz. Arama-Kurtarma faaliyetleri kapsamında 2018 yılı içerisinde 15 kişilik Çorum Genç İHH gönüllüsü İlkyardım eğitim sertifikası almıştır. 2018 yılı yaz tatili döneminde Çorum Genç İhh bünyesinde bir gencimiz Sudan Üniversitesinde Dil Kursuna gönderildi.

ÜNİVERSİTELİLERİN FAALİYETLERİ

Üniversitelerdeki gönüllü ekiplerimiz kurdukları öğrenci kulüpleri aracılığı ile iletişim halinde olduğu öğrencilerle birlikte eğitici çalışmalar, sosyal-kültürel faaliyetler ve sosyal sorumluluk projeleri üretme gibi birçok etkinlik yapıyor.

LİSELİLERİN FAALİYETLERİ

Liselerdeki gönüllü ekiplerimiz, tıpkı üniversitedeki gönüllü ekiplerimiz gibi eğitici çalışmalar yürütüyor. Liselerde vakfımızın Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokollere göre yürütülen projelerde genç gönüllülerimiz aktif görev almaktadır. Liseli gönüllülerimiz kaynaşma kamplarında bir araya gelerek hem eğitici hem de sosyal-kültürel anlamda birçok faaliyet gerçekleştirmektedir.

GENÇ İHH YARDIM FAALİYETLERİ

Hem yurt içinde hem de yurt dışında yardıma muhtaç kardeşlerimiz için düzenlenen yardım faaliyetlerine katkı sağlamak amacıyla Çorum’da hazırladığımız gıda ve giysilerden oluşan bir tırlık İnsani Yardım Malzemesi 2018 yılının ocak ayında 9 kişilik bir ekip ile Suriyeli kardeşlerimize ulaştırıldı.

Yardımı götüren Çorum Genç İHH ekibi ilk önce Reyhanlı’daki İHH lojistik merkezini daha sonra da Suriye’nin içindeki İHH çalışmalarını ve savaş mağduru halkın durumunu inceleme imkanı buldu.

2018 yılı kurban Bayramı faaliyetleri kapsamında Çorum Genç İhh ekibinden bir kardeşimizi Nepal’deki yardım faaliyetlerine katılmak üzere Nepal’in başkenti Katmandu’ya gönderdik.

Ramazan ayı içerisinde Çorum Genç İHH hanım kardeşlerimizin katkılarıyla düzenlenen kermeste Arakan için 7500 TL’lik bir yardım bütçesi oluşturuldu.

ÇORUMLU GENÇLERE ÇAĞRI

Çalışmalarımıza destek veren Lise ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra öğrenci olmayan, iş hayatındaki genç kardeşlerimizi de aramızda görmek ve çalışmalarımıza destek vermelerini bekliyoruz.

Son Güncelleme: 31.01.2019 08:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.