Genç MÜSİAD şehitlerimizi unutmadı

Müstakil Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Çorum Şubesi, 18 Mart Çanakkale Şehitleri...

19 Mart 2015 Perşembe 13:51
 Genç MÜSİAD şehitlerimizi unutmadı


Müstakil Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Çorum Şubesi, 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü nedeniyle konferans düzenledi.


Genç MÜSİAD tarafından organize edilen konferansa konuşmacı olarak Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bakan katıldı. Genç MÜSİAD Başkanı Alper Tığlı’nın yönettiği konferansa MÜSİAD üyeleri de ilgi gösterdi. Konferansta Genç MÜSİAD üyelerine Çanakkale Zaferini anlatan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bakan, Türkiye’nin bu savaş sırasında bir bütün olarak bu vatanı nasıl savunduğunu örneklerle anlattı.


‘DÜNYADA BÖYLE BİR DESTAN YOK’


Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümünü kutlarken şehitlerimizi rahmetle anan Bakan, “Böyle bir günde burada bulunmak benim için tarihi bir gün. Bu zafer dünyadaki hiçbir milletin ulaşamayacağı büyük bir sonuçtur. Çünkü başka hiçbir milletin böyle bir destanı yoktur.” dedi.


Savaş sırasında 250 bin insanın gözünü kırpmadan şehit olduğunu kaydeden Mustafa Bakan, şöyle konuştu; “Çanakkale’de şehit olanlar öyle insanlar ki üzerlerinde elbise yok, aş yok, yaralanan askerleri komutanlar evlerine yollamak istiyor ama onlar gitmeyip orada şehit oluyor. Bu ne kadar büyük bir onur. Çanakkale bizlere büyük bir örnek.”


Konferans sonunda Genç MÜSİAD Başkanı Alper Tığlı, Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bakan’a teşekkür etti.



Son Güncelleme: 19.03.2015 13:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.