Gençler camilerle buluşuyor

Müftü Mehmet Aşık, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle basın toplantısı düzenleyerek...

10 Ekim 2014 Cuma 13:38
 Gençler camilerle buluşuyor


Müftü Mehmet Aşık, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle basın toplantısı düzenleyerek hafta kapsamında düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi verdi.


Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu yılki temasının ‘Cami ve Gençlik’ olduğunu belirten Aşık, İslâm’ın yeri ve önemine değindi. Aşık, ayet ve hadislerden örnekler vererek, “Gençler, ülkemizin, devletimizin geleceğidir ve peygamber efendimizde zamanında gençlere çok büyük görevler vermiştir” dedi.


‘Geç Kalma Genç Gel’ sloganıyla gençleri camilere davet eden Müftü Aşık, “Ülkemizde hoş olmayan bir takım olaylar gerçekleşmektedir. Gençlerimizi gençliğini kullanarak sokaklara dökmek istiyorlar. Çatışma ortamına sevk edilmek isteniyorlar. Kamu kurumlarına, devletimize ve ülkemize zarar verdirmek istiyorlar. Oysa hepimiz kardeş değil miyiz?, Hz. Adem ve Havva’dan gelmiyor muyuz?. Kur’an ne diyor, hepimiz kardeşiz. Gençleri camilerle buluşturarak Allah ve peygamberimizle buluşturmuş olacağız" diye konuştu.


Gençlere yönelik projelerin devamının geleceğini belirten Aşık, camilerde gençlik kolları kuracaklarını, gençlerin camilere sahip çıkmalarını sağlayacaklarını kaydetti.





Son Güncelleme: 10.10.2014 13:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.