Gençler camiyle buluştu

Müftü Mehmet Aşık'ın Gençlerle Cami Buluşması çağrısının ilk buluşması, cumartesi sabah namazında...

27 Ekim 2014 Pazartesi 11:55
 Gençler camiyle buluştu


Müftü Mehmet Aşık'ın Gençlerle Cami Buluşması çağrısının ilk buluşması, cumartesi sabah namazında Ulu Cami'de büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.


www.corum hakimiyet.net’te yer alan Erol Taşkan’ın haberine göre, camiyi tamamen dolduran cemaatin arasında yer alan gençler ve çocukların varlığı, sabah namazını bayram namazı bereketiyle buluşturdu. Ezanla birlikte Allah için sıcak yataklarını terk edip, caminin yolunu tutan gençler, gönüllerindeki iman ateşini, cemaatle buluşarak dev bir meşaleye dönüştürdü. Geleceğimiz olan gençleri yolundan sapıtıp, kimliğini ve benliğini unutturmak için tuzak kuranlara inat, kurtuluşun dinde olduğunu bilen gençlik, bu milletin umudu olduğunu, geleceğini Allah'ın emri üzere sağlam temellerle inşa ettiğini bir kez daha gösterdi. Her cumartesi günü sabah namazında yıl boyu devam edecek olan buluşmaları bizzat organize eden Müftü Mehmet Aşık, namazdan sonraki vaazında kısaca caminin, namazın ve gençlerin camiye koşuyor olmasının anlamlarına kısaca değinerek, gençler ve çocuklar başta olmak üzere tüm cemaati hassasiyetinden dolayı tebrik etti. Namazın ardından cami bahçesine çıkan cemaat, çorba sürprizi ile karşılaştı. Kazanlar dolusu hazırlanan çorba, bardaklarda cemaate ikram edildi. Seher vaktinin bereketiyle bereketlenen çorba sofrasının sıcaklığı, her yudumda gönülleri ısıttı. Rahmet ve bereket izinden başka hiç bir gündemi bulunmayan cami bahçesi, kardeşliğin, sevginin, saygı ve hürmetin adresi oldu. İnsanların yüzündeki tebessüm, gözlerindeki memnuniyet ışığı, tüm yaşananların gönüllere huzur olup aktığının en açık göstergesi oldu.




Son Güncelleme: 27.10.2014 12:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.