Gençler için “Zinde Gençlik” projesi

Buhara Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin İç İşleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı desteği ile gerçekleştireceği “Zinde Gençlik” Projesi başladı.

15 Şubat 2017 Çarşamba 21:32
 Gençler için “Zinde Gençlik” projesi


Buhara Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin İç İşleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı desteği ile gerçekleştireceği “Zinde Gençlik” Projesi başladı.


Konu ile ilgili açıklama yapan Buhara Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Faruk Özyılmaz, “Çorum’da eğitim gören gençlere, spor yapabilecekleri hem de kendilerini sosyal ve kültürel açıdan geliştirebilecekleri imkânlar sunacağız."

Özyılmaz; İçinde bulunduğumuz çağ teknoloji ve bilim çağıdır. İletişim ve haberleşme araçlarının son derece gelişmiş olmasına rağmen insanlar ve özellikle gençler aslında büyük bir yalnızlık yaşamaktadırlar. Materyalist ve “BEN” Merkezli dünyanın gençlere sunduğu dijital iletişim aletleri ve TV Yayınları ile gençlerde meydana gelen ahlaki erozyon gün geçtikçe artmakta. Denetimden ve kontrolden uzak büyüyen ve neyi isterse sunulan yeni nesil genç asosyal, toplumdan kopuk, sanal bir dünya kurarak kendine, çevresine ve ülkesine faydalı bir birey olma içgüdüsünü kaybediyor.



Gençler, içinde bulundukları yalnızlıklarını bazen uygunsuz ortamlarda zaman harcayarak malayani işlerle meşgul olarak gidermek istiyorlar bazen de bilgisayar, cep telefonu ve sosyal sitelerin esiri oluyorlar.

Bu sebeple yarınlarımızın teminatı olan gençlere, eğlenirken öğrenecekleri, boş zamanlarını sportif, sosyal ve kültürel aktivitelerle geçirebilecekleri mekanlar sunarak, kurslar ve  seminerler  düzenleyeceğiz.


Gençlerimizi, sanal alemin esiri olmaktan( bilgisayar, telefon, internet, sosyal paylaşım siteleri vb) ve kötü alışkanlıklardan korumak ve yalnız olmadıklarını hissettirmek istiyoruz. 
Bu gençler bizim gençlerimiz, bizim geleceğimizdir.

Bu gereksinimleri göz önünde bulundurarak, “Zinde Gençlik” projemizde gençlere yönelik kurslar, seminerler ve konferanslar düzenlenecektir. Gençler, okullardan aldıkları pozitif bilgilerin yanı sıra projemizle sosyal, kültürel ve sportif kazanımlara sahip olacak ayrıca milli ve manevi değerlerinin farkında olacaktır.

Projemiz kapsamında Kick Boks, boks, güreş, saz, yüzme ve tekvando kursları verilecektir. Ayrıca haftalık sohbet türünde programlar, seminerler düzenlenecektir. “Sağlıklı yaşama sende pedal çevir” sloganıyla aylık düzenli olarak 20 sayıda katılımcı ile bisiklet turları düzenlenecektir” dedi.

Proje konusunda açıklama yapan Özyılmaz; yapılacak faaliyetlerin afişle, sms vb. yollarla gençlere duyurulacağını belirtti. Özyılmaz, Proje için destek veren İç İşleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’na desteğinden dolayı teşekkür etti.


Son Güncelleme: 15.02.2017 21:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.