Gençler şehirleri tanıyor

Mahmut Atalay Gençlik Merkezi tarafından yürütülen Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamında...

25 Ağustos 2014 Pazartesi 11:09
 Gençler şehirleri tanıyor


Mahmut Atalay Gençlik Merkezi  tarafından yürütülen Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamında Çorum’dan iki ayrı grup genç Adıyaman ve Karabük’e gitti.


Gençlerin ülkemizin doğal güzelliklerini görmeleri, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, Anadolu'da kök salıp büyümüş derin ve heybetli medeniyetimizi, şehirlerimizi ve kültürümüzü tanımaları için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan, yerelde Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Mahmut Atalay Gençlik Merkezi tarafından yürütülen bir hareketlilik projesi olan Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamında; Çorum’dan Adıyaman’a 14-24 yaş kız kafilesi 16-19 Ağustos 2014 tarihlerinde, Karabük’e de  14-24 yaş erkek kafilesi 20-23 Ağustos 2014 tarihi itibari ile hareket etti.


Adıyaman’da gerçekleşen gezide hazırlanan program çerçevesinde gençler, Nemrut Dağı, Karakuş Timülüsü, Cendere Köprüsü, Üzeyir Peygamber Makamı, Sahabe Safvan Bin Muattal Makamı, Perre Antik Kenti, Ulu Cami, Oturakçı Pazarı, Müze gezisi yaptı. Konuklara Harfane Gecesi’nde çiğ köfte ikramı yapıldı.


Karabük’te gerçekleşen gezide gençler, Yenice Şeker Kanyonu, Yörük Köyü, Safranpark AVM, Bulak Mencilis Mağarası, İnce Kaya Su Kemeri, Cam Teras Seyir Tepesi, Safranbolu İlçe Gezisi, Cinci Hamamı, Köprülü Mehmet Paşa Camii, Güneş Saati, Yemeniciler Arastası, Sadrazam İzzet Paşa Camisini ziyaret etti.


Seyahatlerde gençler Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında konakladı, etkinliklerin tüm masrafları bakanlık tarafından karşılandı. Farklı illerden gelen gençler, program boyunca ve akşam etkinliklerinde birbirlerini tanıyarak kaynaştı, yeni dostluklara ve kardeşliklere yelken açtı.




Son Güncelleme: 25.08.2014 15:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.