Gençler tanıştı, istişare etti

Çorum Kent Konseyi Gençlik Meclisi 1.Olağan Danışma Meclisi, geçtiğimiz hafta sonu Turgut Özal Konferans...

16 Aralık 2014 Salı 11:55
 Gençler tanıştı, istişare etti


Çorum Kent Konseyi Gençlik Meclisi 1.Olağan Danışma Meclisi, geçtiğimiz hafta sonu Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.


Gençlik Meclisi Başkanı Burak Köse'nin açış konuşması ile başlan programa ilgi yoğun oldu. Gençlik Meclisi Tanıtım Filmi'nin izlenmesinin ardından divan oluşturuldu. Danışma Meclisi Divanı Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Gençlik Meclisi Başkanı Burak Köse, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Savaş Hoştaş ve Gençlik Meclisi Başkan Vekili ve Teşkilat Başkanı Şafak Ayvaz'dan oluştu.


Burak Köse'nin selamlama konuşmasının ardından Gençlik Meclisi Üyeleri'ne söz hakkı verildi. Gençlik Meclisi hakkında sorular soruldu. Divan yönetimi gelen sorulara cevap verip birlikte neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulundu.


Gençlik Meclisi Başkanı Burak Köse, "Kentlilik bilinciyle hareket eden ve bize bu doğrultuda fikirlerini aktaran kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Çünkü belediyeler yasasının bize verdiği yetki ile belediyemize önerilerde bulunabiliyoruz. Gerek Gençlik Meclisi çalışmaları gerekse Yaşanabilir Çorum için söz alan arkadaşlarımızın  söylediklerini rapor haline getirip gerekli yerlere ileteceğiz. Böylece gençlerin dünyasından her açıdan daha iyi bir Çorum'a ulaşmış olacağız" dedi.


Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Gençlik Meclisi Basın Sözcüsü Savaş Hoştaş, "Bizler inanmış insanlar olarak bulunduğumuz yerin öznesiyiz ve bulunduğumuz yeri değiştirmekle mükellefiz. Birlikten kuvvet doğar ilkesi ile genç kardeşlerimizle birlikte hem daha iyi işler yapacağız hem de balık vermeyip, balık tutmayı öğrenip, öğreteceğiz. Danışma Meclisimiz çok verimli geçmiştir. Öneriler, fikirler, projeler dikkatle not edilmiş olup, başkanımızın da dediği gibi gerekli çalışmalar yapılacaktır. Bu vesile ile bir araya geldiğimiz üyelerimiz inanıyorum ki aktif görev alarak güçlü bir gençlik inşa edecektir." diye konuştu.


Danışma Meclisi'nin ilk toplantısıyla ilgili açıklama yapan Şafak Ayvaz, “Bu toplantımız oldukça verimli geçti. Bizler katılım esasına dayanan, sorumluluklarının farkında olan kardeşlerimizle Danışma Toplantımızı aylık olarak yapacağız. Bugün burada çok anlamlı fikirler ortaya çıktı. Gençlik Meclisi olarak bu fikirleri projelendirip gerekli çalışmaları fikrin sahibi arkadaşlarımız öncülüğünde gerçekleştireceğiz." dedi.


Toplantı dilek, temenni ve divanın teşekkürü ile sona erdi.




Son Güncelleme: 16.12.2014 11:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.