‘Gençlere yatırım, geleceğe yatırım’

Çorum Belediyesi bünyesinde bulunan Gençlik Merkezleri muhteşem bir şölenle yaz kurslarını noktaladı.

23 Ağustos 2014 Cumartesi 23:51
 ‘Gençlere yatırım, geleceğe yatırım’


Çorum Belediyesi bünyesinde bulunan Gençlik Merkezleri muhteşem bir şölenle yaz kurslarını noktaladı. Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi başta olmak üzere Belediye bünyesindeki5 gençlik merkezinde 23 Haziran'da başlayan yaz kurslarından yüzlerce genç istifade etti. Matematikten satranca, diksiyondan bilgisayara, Arapça'dan bağlamaya kadar pek çok kursa katılan yüzlerce genç, kapanış şöleninde bir araya gelip marifetlerini sergiledi. Atatürk Spor Salonu’ndaki şölene yaz kurslarına katılan öğrenciler, aileleri ile onlarca vatandaş katıldı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu ve Turhan Candan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ile Gençlik Merkezleri Koordinatörü Mahmut Yabacıoğlu da gençleri bu muhteşem gecede yalnız bırakmadı. Öğrencilerin büyük bir sevgiyle karşıladığı Başkan Külcü ve eşi spor salonunun girişinde öğrencilerin yaz kurslarında yaptıkları eserleri inceledi. Onlarla tek tek sohbet edip, fotoğraf çektirdi. Daha sonra salona geçen Külcü çiftini burada da gençler, coşkuyla karşıladı.

Külcü: Gençler için her şeye katlanırız

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, törende yaptığı konuşmada gençlere yatırımın geleceğe yatırım olduğuna vurgu yaparak yaz kurslarına katılan gençlere ve ailelerine teşekkür etti. "Yaz tatilinizde zamanınızı boşa geçirmediniz, belediyenin faaliyetleriyle hem eğlendiniz hem de öğrendiniz. " diyen Külcü, alt yapı hizmetlerine önem verdikleri kadar sosyal belediyeciliğe de önem verdiklerini, planlamalarını yaparken toplumun bütün yaş gruplarını gözettiklerine dikkat çekti. Çorum Belediyesi bünyesindeki gençlik merkezlerinden 3 yılda 25 bin gencin istifade ettiğini söyleyen Külcü, "İyi bir nesil için çalıyoruz. Üzerimize düşen görevi yapmazsak bedel öderiz. Hem aile, hem millet hem de devlet olarak bedel öderiz. Gençlerimizi maddi ve manevi olarak inşa edeceğiz. Sadece modern bilimle olmaz. O zaman bir Fransız eczası gibi, bir İngiliz doktor gibi oluruz. Bize lazım olan gönül dünyasını doyurmak. Geleneklerimizi, göreneklerimizi de öğrenmeliyiz. Bu nedenle bu çalışmaları önemsiyoruz. Bunun için her şeye katlanırız." dedi. AK Parti'nin 12 yıllık iktidarında eğitime ve gençlere yapılan yatırımları da anlatan Başkan, milli gelirden şuan en büyük payın eğitime ayrıldığına daha önceden bu payın silaha yapıldığına dikkat çeken Külcü, "Biz çocuklarımızı dert ediyoruz. Çocuklarımız AK Parti döneminde eğitimin engellerinden kurtuldu. Biz yeni Türkiye'yi bu çocuklara emanet ediyoruz. Belediye olarak hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağız. Onlara iyi bir gelecek hazırlayacağız." dedi.

Gençlere ödüllerini verdi

Konuşmasının ardından yaz kurslarında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini veren Başkan Külcü, gençleri tebrik etti. Gençlerle hatıra fotoğrafı çekindi. Şiirlerin okunduğu, keman ve gitar performanslarının sergilendiği, konserlerin verildiği gecede gençler doyasıya eğlendi.

Paytak Şov büyüledi

Gençlerin TRT Çocuk ekranlarından tanıyıp sevdiği Paytak, yaz kurslarının kapanış şöleninde harika bir şov sundu. Paytak'ın toplarla, iplerle, ateş ve ateş böcekleriyle yaptığı gösterileri gençler merakla izledi. Çocukların hayran kaldığı gösterinin ardından salonu dolduran gençlere pamuk şeker,  mısır ve gazoz ikramları yapıldı. Muhteşem başlayan gece geride güzel ve unutulmaz anılar bırakarak
sona erdi.

 

 


Son Güncelleme: 23.08.2014 23:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.