Gençlik merkezi üyeleri hayallerini sahneledi

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlerin hayallerini sahneye taşıyabileceği yeni bir projeye imza atıyor.

22 Şubat 2016 Pazartesi 11:25
Gençlik merkezi üyeleri hayallerini sahneledi

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlerin hayallerini sahneye taşıyabileceği yeni bir projeye imza atıyor.

Yapılan açıklamaya göre,  Gençlik Ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen, Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezi tarafından organize edilen ‘Hayallerini Sahneye Taşı’ Skeç Yarışmasına Çorum’dan; İnce Kalem, Grup Arsen, Genç Çınarlar, Grup Ocal ve Grup Hercai olmak üzere beş ekip katılım gösterdi. Çorum’da düzenlenen il birinciliği elemelerinin galibi, Çorum Eti Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni İsa Doğru grup yönetmeni öncülüğünde  “İnce Kalem” oldu.

13 Şubatta Buhara Gençlik Merkezinde düzenlenen yarışmada; İnce Kalem grubu Çorum birincisi olurken, Grup Arsen ikinci, Genç Çınarlar ekibi de üçüncü oldu. “Hayallerini Sahneye Taşı” sloganıyla hayata geçirilecek projede, katılımcılar komedi ve dram türlerinde yarışabilecekler. Yarışmalar, il birinciliği, grup birinciliği ve Türkiye finali olmak üzere üç aşamada düzenlenecek.


Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tığlı, “Kalemine ve oyunculuğuna güvenen gençlerin arandığı yarışmada, sergilenecek eserlerin senaryoları da katılımcı gençler tarafından kaleme alınmıştır. Gençlerin çok yetenekli ve hayal güçlerinin ne kadar geniş olduğunu ifade ederek, tiyatro sanatının gençler arasında yaygınlaştırılması, benimsenmesi ve kendilerini ifade edebilen gençlerin, sanata sahip çıkan bireyler olarak yetiştirilmesi amacıyla bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen projenin büyük ilgi gördüğüne tanık oluyoruz. Bu kapsamda, öncelikle Gençlik Merkezi çalışanlarımıza, okul müdürlerine ve öğretmenlere projemize verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştular. Ayrıca Tığlı, Çorum il birinciliği yarışmasında ‘İnce Kalem’ adlı grup, birinci olarak Nisan ayında Samsun'da yapılacak olan Grup Birinciliği Yarışmasında Çorum’u temsil etmeye hak kazandığını belirtti. 

Son Güncelleme: 22.02.2016 11:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.